BÜYÜKŞEHİR, ‘PAYLAŞIMLI BİSİKLET YOLU’ UYGULAMASINA BAŞLADI

PAYLAŞIMLI BİSİKLET YOLU’YLA GÜVENLİ SÜRÜŞ HEDEFLENİYOR, PAYLAŞIMLI BİSİKLET YOLU ÇALIŞMASI TARSUS’TAN BAŞLATILDI

Gündem Yayın: 17 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 17.08.2023 00:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
58 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kullanıcılarının trafikte güvenle seyahat edebilmesi, araç sürücüleri ile güvenli bir şekilde aynı caddeyi paylaşabilmesi amacıyla ‘Paylaşımlı Bisiklet Yolu’ uygulaması çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında, caddelere ‘Paylaşımlı Bisiklet Yolu’ yazan görseller çizilerek, kaldırımlara da ‘Mecburi Bisiklet Yolu’ ve ‘Şeridi Paylaş’ yazılı levhalar yerleştiriliyor. Tarsus’ta Gazipaşa Bulvarı’nda başlayan çalışmalar, program dahilinde diğer ilçelerde de yapılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kullananların trafikte güvenle seyahat edebilmesinin amaçlandığı ‘Paylaşımlı Bisiklet Yolu’ uygulaması için çalışmalara başladı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmayla; araç sürücülerinin bisiklet kullanıcılarına dikkat etmesi ve saygı duyması, bisikletlilerin araçlarla aynı güzergahta güvenle seyahat edebilmesi amaçlanıyor ve bundan dolayı caddelere uyarı görselleri çizilerek levhalar yerleştiriliyor.

Çalışmalar Tarsus’tan başlatıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yönetmeliği kapsamında yürütülen çalışmalar, Tarsus’ta Gazipaşa Bulvarı’ndan başlatıldı. Caddelere ‘Paylaşımlı Bisiklet Yolu’ yazan görseller çizen Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kaldırıma da ‘Mecburi Bisiklet Yolu’ ve ‘Şeridi Paylaş’ yazılı levhalar yerleştirdi.

Uygulama kapsamında Tarsus’ta Atatürk, Fatih Sultan Mehmet ve Kasım Ekenler Bulvarı olmak üzere toplamda 17 kilometrelik bir güzergaha görseller çizilerek levhalar yerleştirilecek. Toplamda 360 adet ‘Paylaşımlı Bisiklet Yolu’ levhası, 180 adet ‘Mecburi Bisiklet Yolu’ levhası, şeritlerde 360 adet ‘Paylaşımlı Bisiklet Yolu’ görseli uygulamaları yapılacak. Tarsus’ta çalışmaların tamamlanmasının ardından, diğer ilçelerde de çalışmalar başlayacak.

Özer: “Bisiklet sürücülerimizin güvenle seyahat etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Şube Müdürlüğü’nde saha sorumlusu olarak görev yapan Soner Özer, “Proje ile bisiklet sürücülerimizin trafikte farkındalıklarını ve güvenle seyahat etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bisiklet sürücülerimiz, sürüşlerini daha güvenli ve sağlıklı şekilde gerçekleştirecek. Güvenli bir şekilde farkındalık yaratmak amacıyla, yatay ve düşey işaretleme yaparak sürücülerimizi bilgilendiriyoruz” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.