BAŞKAN SEÇER, HAYAT BİLGİSİ DERSİNDE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ,ÖĞRENCİLER SORDU, SEÇER YANITLADI,

SEÇER: “İNSANLARI SEVİYORSAN İYİ BİR BELEDİYE BAŞKANI OLABİLİRSİN

Gündem Yayın: 15 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 15.06.2023 06:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
132 okunma
Takip EtGoogle News

“MESELE EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ”

Başkan Vahap Seçer, 'Yönetim Bilimleri' konulu Hayat Bilgisi dersi dolayısıyla kendisini ziyaret eden Mersin Amerikan Kültür Koleji'nden 3. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Hayata geçirecekleri projeler hakkında sorular sorarak, belediye başkanı olmak için tavsiyeler isteyen öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Seçer, onlara çocuklar ve gençler için hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

Öğrencilere bir belediye başkanının öncelikle insanları sevmesi gerektiği tavsiyesinde Bulunan Başkan Seçer, “Herkes belediye başkanı olabilir ama iyi bir belediye başkanı, halkına huzur veren ve insanları seven bir belediye başkanı olmalıdır” dedi.

Eğitim konusunda son derece hassas olduklarını söyleyen Başkan Seçer, eğitimi önceleyen bir anlayışa sahip olduklarını belirterek; kreşler, bilim atölyeleri ve kurs merkezleri ile Mersin’deki çocuklar ve gençlerin iyi bir eğitim alabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için çalıştıklarını belirtti.

Mersin Amerikan Kültür Koleji'nden 3. sınıf öğrencileri, ‘Yönetim Bilimleri’ konulu Hayat Bilgisi dersi dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler; belediye başkanının görevleri, belediyenin öğrenciler ve çocuklar ile ilgili hizmetleri, hayata geçirecekleri projeler hakkında sorular sorarak, belediye başkanı olmak için Başkan Seçer’den tavsiyeler istedi. Başkan Seçer de öğrencilerin sorularını yanıtlayarak çocuklar ve gençler için hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

“Toplamda 7 bine yakın öğrenci kitlemiz var”

Ziyarette, bir öğrencinin Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimle alakalı ne gibi çalışmalar yaptıklarını sorması üzerine konuşan Başkan Seçer, bu konusunda son derece hassas çalıştıklarını ve eğitimi önceleyen bir anlayışa sahip olduklarını söyledi. Seçer; kreşler, bilim atölyeleri ve kurs merkezleri ile Mersin’deki çocuklar ve gençlerin iyi bir eğitim alabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için çalıştıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim konusunda öğrenciler için yararlı projeleri hayata geçirdiklerinden söz eden Seçer, “Şu anda bizim eğitim merkezlerimizde yaklaşık 2 bin 500 öğrenci ücretsiz kurs alarak Liselere Geçiş Sistemi sınavına hazırlandılar. Ayrıca 4 bin 500 öğrencimizde üniversiteye giriş kurslarına devam ediyor. Daha yüksek başarı elde etsinler diye bizim eğitim merkezlerinde derslere giriyorlar. Üniversiteye giriş kursları ya da liselere giriş sınavı için kurslara devam eden toplamda 7 bine yakın öğrenci kitlemiz var” dedi.

“Mesele eğitimde fırsat eşitliği”

Öğrencilerin ders çalışma ortamlarının da çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Seçer, “Mersin’in her bölgesinde bizim okuma salonlarımız var. Adres Okuma Salonu’na ek olarak yine sahilde bir tane daha yapıyoruz. Hatta merkeze uzak mahallelerde, beldelerde de okuma salonlarımız var. O da öğrencilerimize rahat bir ders çalışma imkânı sağlıyor” diye konuştu. Eğitimin küçük yaşta başladığını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kreşler hakkında da bilgi veren Başkan Seçer, özellikle sebze halinde açtıkları kreşin bir örnek teşkil ettiğini belirterek, vurguladı. Seçer, “Eğitimde fırsat eşitliğinin çocuklarımızın akıllarına nakşedilmesi adına çok muazzam bir örnek. Mesele kreş değil, eğitimde fırsat eşitliği” ifadelerini kullandı.

Seçer, Büyükşehir’in çevre dostu Limon’larını öğrencilere anlattı

Her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da öğrencilere kolaylık sağlayan hizmetler sunduklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Belediyemizin toplu taşıma birim öğrencilerimize abonman kartı çıkartıyor. 1 TL, çok ucuz. Türkiye'nin en ucuz toplu taşıması” dedi. Mersin’e kazandırdıkları Limon otobüslerin rengine de Mersin halkı ile birlikte karar verdiklerini anlatan Başkan Seçer, katılımcı demokrasiyi öğrencilere anlattı. Şu anda dünyanın en büyük probleminin çevre konusu olduğuna da dikkat çeken Başkan Seçer, bünyelerindeki otobüslerin de CNG’li olduğunu belirterek, “Yani fosil yakıt tüketmiyor, havadaki karbon miktarını artırmıyor, atmosfere küresel ısınmaya neden olan sera gazı salmıyor” dedi.

Çocuk yaşta beslenmenin sağlıklı bir gelişim için son derece önemli olduğunu da söyleyen Seçer, Büyükşehir olarak çocukların beslenmesine çok önem verdiklerini ve bu konuda çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

“İnsanları seviyorsan iyi bir belediye başkanı olabilirsin”

Bir öğrencinin ‘Belediye başkanı olmak isteyenlere hangi tavsiyeleri verirsiniz?’ diye sorması üzerine ise Seçer, “İnsanları seviyorsan iyi bir belediye başkanı olabilirsin. Herkes belediye başkanı olabilir ama iyi bir belediye başkanı, halkına huzur veren ve insanları seven bir belediye başkanı olmalıdır. Belediye başkanlığı bir iş değil, görevdir. Çünkü bu görevi size halk verir. Hizmet etmek ve insanları mutlu etmek benim için önemli olduğu için belediye başkanı olmak istedim. Mersini de çok seviyorum” dedi. Yaklaşan tatil dolayısıyla öğrencilere ‘İyi tatiller’ dileyen Seçer, yaz tatillerini geçirmek için de öğrencileri Büyükşehir’in etkinlik ve 8 farklı branşta verilen spor kurslarına davet etti.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.