YENİŞEHİR AVRUPA TRİATLON KUPASI SONA ERDİ

25 ÜLKEDEN 280 SPORCU YENİŞEHİR AVRUPA TRİATLON KUPASI’NDA MÜCADELE ETTİ

Spor Yayın: 24 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 24.10.2023 05:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
77 okunma
Takip EtGoogle News

YENİŞEHİR AVRUPA TRİATLON KUPASI SONA ERDİ

25 ÜLKEDEN 280 SPORCU YENİŞEHİR AVRUPA TRİATLON KUPASI’NDA MÜCADELE ETTİ

Yenişehir Belediyesi ev sahipliğinde ikinci kez Mersin’de düzenlenen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası sona erdi. Elit kadınlar ve elit erkekler kategorilerinde büyük bir mücadeleye sahne olan yarışmaları Mersinliler yoğun ilgiyle takip etti.

Mersin Yenişehir Belediyesi, Avrupa Triatlon Birliği ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle Mersin’de düzenlenen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası'nın ikinci gününde elitler kategorisinde 94 sporcu yarıştı. Yenişehir sahil şeridi ve Adnan Menderes Bulvarı’nda yapılan yarışlarda iki gün boyunca 25 ülkeden 280 triatlet mücadele etti. Cumartesi günü Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası’nda genç kategorilerde yarışmalar yapılırken bugün sabah saatlerinde ise Türkiye Triatlon Federasyonu puanlı final yarışları düzenlendi.

Puanlı yarışlardan sonra Avrupa’nın en iyi triatletleri Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası’nda elitler kategorisinde sahne aldı. Elit kadınlar kategorisinde 31 sporcu mücadele ederken, Büyük Britanyalı sporcu Annabel Morton 58 dakika 29 saniyelik derecesiyle birinci, Alman sporcular Franka Rust 58 dakika 33 saniyelik derecesiyle ikinci, Julia Bröcker ise 58 dakika 50 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu. Milli sporcu Özlenen İpek Günad 1 saat 1 dakikalık derecesiyle yarışı 21’inci sırada tamamladı.

Triatletlerin olimpiyatlar için de puan topladığı elit erkekler kategorisinde ise İtalyan sporcu Samuele Angelini 52 dakika 13 saniyelik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu. Büyük Britanyanlı sporcu Marcus Dey 52 dakika 15 saniyelik derecesiyle ikinci, Fransız Louis Vitiello ise 52 dakika 19 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu. Elit erkekler kategorisinde mücadele eden son Balkan Şampiyonu milli sporcumuz Gültiğin Er ise yarışı 21. sırada tamamladı.

Dereceye giren sporcular madalyalarını törenle aldı

Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası’nda dereceye giren sporcular için madalya töreni düzenlendi. Sporculara madalyalarını Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Avrupa Triatlon Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Pascal Salamin ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İbrahim Yalçınkaya verdi. Madalya törenine Yenişehir Belediyesinin Almanya'daki kardeş belediyesi Neustadt Belediye Başkanı Marc Weigel, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Mersin İl Gençlik ve Spor Müdürü Ökkeş Demir, Yenişehir Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda sporsever katıldı.

Başkan Özyiğit, “Kentimizin tanıtımı ve marka değeri açısından oldukça değerli ve çocuklarımız için ilham verici.

Yenişehir Belediyesi olarak uluslararası bir spor organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “2019 yılında Mersin’de ilk kez bir triatlon yarışı düzenledik, bugün geldiğimiz nokta çok kıymetli. İki yıl üst üste Avrupa’nın çok önemli sporcularını Mersin Yenişehir’de ağırladık. Bu yarışlar kentimizin tanıtımı ve marka değeri açısından oldukça değerli ve çocuklarımız için ilham verici. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında bu yarışlara ev sahipliği yapmaktan dolayı gururluyuz. Milli sporcumuz Selinay Tuğçe Kır, Türkiye triatlon tarihinin ilk altın madalyasını Yenişehir’de aldı. Selinay başta olmak üzere tüm sporcularımızı tebrik ediyorum.” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.