TARSUS ŞEHİR TİYATROSU 'ÇİRKİN' OYUNUNU DENİZLİ'DE SAHNELEDİ

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yoğun ilgi ile karşılanan “Çirkin” adlı oyunu ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 35. Uluslararası Tiyatro Festivali’ne katıldı

Sanat Yayın: 13 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 13.06.2023 12:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
69 okunma
Takip EtGoogle News

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yoğun ilgi ile karşılanan “Çirkin” adlı oyunu ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 35. Uluslararası Tiyatro Festivali’ne katıldı. Denizlililer tarafından alkışlarla karşılanan “Çirkin” oyunu, seyircisinden tam not aldı.

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği “Çirkin” adlı oyunu bu kez Denizlili sanatseverlerle buluşturdu. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 35. Uluslararası Tiyatro Festivali’ne “Çirkin” adlı eserle katılan Tarsus Şehir Tiyatrosu, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Oyun, Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu'nda sahnelendi. Oyunun prömiyerinin yapıldığı ilk günden itibaren Türkiye sahnelerine ve çeşitli festivallere davet alan ‘Çirkin’ oyunu alkışlar almaya devam ediyor. Ünlü Alman oyun yazarı Marius Von Mayenburg tarafından kaleme alınan, yönetmenliğini ve dramaturjisini ise Nihat Çapar’ın gerçekleştirdiği ‘Çirkin’ oyunu Denizli seyircisinden tam not aldı. “Çirkin” oyunu kapital sistemin içerisinde kimliğini kaybeden bireyin, bedensel olarak başkaldırılışını, herkesin aynılaştığı durumu mizahi bir dille anlatıyor. Büyük yankı uyandıran ve kadrosunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Seçil Dedeyi, Ozan Karabulut ve Yahya Okat’ın yer aldığı, müziklerini Songül Bozkurt ve İsmet Sayınözlü'nün yaptığı oyun, büyük beğeni ve övgülere layık görüldü.

“GÜZEL BİR KAPANIŞ OYUNU OLDU”

Denizli seyircisi oyunu çok beğendiğini belirterek, “ Çirkin oyunu gerçekten festivalin kapanışına yakışır bir oyun oldu. Oyuncuların performansları çok iyiydi. Festival, Tarsus Belediyesi'nin Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun Çirkin adlı güzel oyunuyla kapandı. Biz çok teşekkür ediyoruz.” dedi

“FESTİVALDE EN ÇOK ETKİLENDİĞİM OYUN ‘ÇİRKİN’ OLDU”

İzlerken çok heyecanlandığını söyleyen bir başka izleyici, “Tiyatro festivalinde her gün tiyatroya gelip bütün festival oyunlarını izledim ama en çok etkilendiğim oyun “Çirkin” oldu. Çünkü Tarsus Şehir Tiyatrosu'nun sergilediği oyunda yalnızca tiyatro değil görsel sanatlar ve ses sanatlarını da içinde bulunuyordu. Özellikle tiyatrodan önce burada yapılan performans sanatı çok hoşuma gitti. Aynı şekilde aynı performans sanatını sahneye taşımaları da oldukça iyiydi. Bu anlamda başarılı buldum. İyi ki geldiniz. Umarım bir daha gelirsiniz. “ ifadelerini kullandı.

“OYUNUN HAREKETLİ SAHNELERİ İLGİ ÇEKİCİYDİ”

Keyif alarak izlediğini söyleyen bir seyirci, “Çok fazla iyi buldum, oyun inanılmazdı. Bu sahne geçişleri, ışıklar, müzik hepsi çok harikaydı. Kostüm değiştirmeleri, kendini vermeleri, duygularını katmaları çok hoşuma gitti. Ben de Kosova'dan geliyorum. Kosova ekibi ile bütün oyunları seyrettim. Açıkçası kapanış oyununu çok merak ettik. Nasıl bir oyun çıkacak diye merak ediyorduk. Bence kapanış için gayet güzel bir oyun oldu” ifadelerini kullandı.

“FESTİVALE RENK KATTILAR”

“Çirkin” oyununu beğendiğini kaydeden vatandaş, “Bu festivalde yer aldığınız için çok mutlu olduk. Çok çok güzel bir oyun sergilendi. Kısa ve öz harika bir oyundu. Oyunculuklar çok güzeldi. Bu festivalde yer aldığınız için çok mutlu olduk, seyirci olarak ayrıca mutlu olduk. Emeklerinize sağlık.” dedi.

“OLDUKÇA KEYİFLİ BİR OYUNDU, OYUNCULUKLAR ÇOK İYİYDİ”

Rehber Sanatçı oyunu sıkılmadan izlediklerini belirterek, “Önümüzdeki diğer festivallerde yine yer almanızı çok çok isteriz. Oldukça keyifli bir oyundu. Açıkçası bu oyun hem Tarsus Şehir Tiyatrosu'na hem de festivalimizin kapanış oyununa çok yakışan bir oyun oldu. Biz aynı zamanda bu festivalde rehberiz ve dört saat uykuyla yirmi saat koşturduğumuzu da hatırlıyorum. Fakat gerçekten ay bir uyuyayım, bu çok baydı demedik. Oyunu sıkılmadan çok güzel bir şekilde izledik. Çok zevk aldık. Ellerine emeklerine sağlık “ dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.