ARATOS FELSEFE DERGİSİ 2. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ’NDE

Tarsus’ta 20 yıldır yayımlanan ve adını antik çağda yaşamış Tarsus şair, matematikçi ve gökbilimci filozof Aratos’tan alan Aratos Felsefe dergisi bu yıl 2.’si düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali’nde yer alacak

Kültür Yayın: 16 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 16.11.2023 06:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
92 okunma
Takip EtGoogle News

ARATOS FELSEFE DERGİSİ 2. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ’NDE

Tarsus’ta 20 yıldır yayımlanan ve adını antik çağda yaşamış Tarsus şair, matematikçi ve gökbilimci filozof Aratos’tan alan Aratos Felsefe dergisi bu yıl 2.’si düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali’nde yer alacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 17-18-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleştireceği Uluslararası Tarsus Festivali’nin bu yılki teması “Şahmeran Yılı” olarak belirlendi.

Festival programında yazarlar, konserler, gastronomi, çok sayıda ülkeden katılacak olan halk oyunları ekipleri, bisiklet sürüşü gibi etkinlikler yapılacak.

Yine festival kapsamında yiyecek ve hediyelik eşya stantları dışında, kentin tanımına katkıda bulunacak olan Aratos Felsefe Dergisi de Aratos Yayınları ve Tarsus kitaplarından oluşan bir standa yer alacak.

Uğur Pişmanlık, Aratos Yayınları standında son dönem çıkan kitaplarını imzalayacak.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl “Kleopatra Yılı” temasıyla başlatığı Uluslararası Tarsus Festivali’nin kentin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak; “Kalıcı olmasını dilediğimiz ve hem Tarsus’un tanıtımına katkıda bulunacak hem de toplumsal yaşamda kültürel bir değişimi de beraberinde getirecek olan Uluslararası Tarsus Festivali’nin gelecek yıl için ise “Tarsuslu Filozoflar ve Aratos Yılı” olmasını önerdik.

Bu festivalde stant açarak hem Aratos dergisini hem de Aratos Yayınları başta olmak üzere Tarsus kenti anlatan 100’e yakın kitabı okurlara sunacağız.

Tarsus halkı ve sanatseverlere coşkulu bir festival diliyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, festivalin son günü olan 19 Kasım tarihinde Tarsuslu müzikolog, halk bilimi araştırmacısı, koro şefi ve TRT radyolarında türkü programları hazırlayıp sunan Dr. Halil Atılgan ile de “Çukurova Türküleri ve Tarsus’ta Halk Müziği” başlıklı bir söyleşi yapacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.