‘2. MERSİN GENÇLİK FESTİVALİ’ TÜM COŞKUSUYLA DOLUDİZGİN BAŞLADI

MERSİN’DE GENÇLİĞİN KEYFİ YERİNDE,FESTİVALİN İLK GÜNÜNDE KÖFN VE ZEYNEP BASTIK GENÇLERE UNUTULMAZ BİR AKŞAM YAŞATTI

Gündem Yayın: 17 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 17.10.2023 15:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
48 okunma
Takip EtGoogle News

‘2. MERSİN GENÇLİK FESTİVALİ’ TÜM COŞKUSUYLA DOLUDİZGİN BAŞLADI

MERSİN’DE GENÇLİĞİN KEYFİ YERİNDE

FESTİVALİN İLK GÜNÜNDE KÖFN VE ZEYNEP BASTIK GENÇLERE UNUTULMAZ BİR AKŞAM YAŞATTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Mersin Gençlik Festivali’ tüm coşkusuyla başladı. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda gerçekleşen festivalin ilk gününde dijital aktiveteler, oyun ve simülasyon alanları, masa ve takım oyunları ve deneyim atölyelerinin tadını çıkaran gençler, akşam saatlerinde ise son dönemin parlayan müzik grubu Köfn ve Zeynep Bastık’ın muhteşem konserleri ile unutulmaz bir akşam yaşadılar. En sevilen hit parçaları Mersinlilerle buluşturan sanatçılar, gençlerle birlikte hep bir ağızdan şarkılar söylediler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve gençler ile kendini genç hisseden her yaştan vatandaşın takdirini alan Mersin Gençlik Festivali’nin 2.’si tüm coşkusuyla başladı.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen festivalin ilk gününde her yaştan Mersinli, gün boyu dijital aktiviteler, oyun ve simülasyon alanları, masa ve takım oyunları ve deneyim atölyelerinin yer aldığı alanda gönlünce eğlenmenin tadını çıkardı.

Konserden saatler önce alanı dolduran kalabalık; MC Halil Bal ve DJ Cihan Hatipoğlu performansı ile eğlendi. Etkinlikte DJ Hatipoğlu, Mersinlilere özel hazırladığı 90’ların en sevilen parçalarıyla gençleri coşturdu. DJ performansının ardından son dönemin parlayan müzik gruplarından biri Köfn, ‘Bir Tek Ben Anlarım’, ‘Al Aramızdan’, ‘Güneşe Dokundum’ gibi hit parçalarını Mersinli gençler için seslendirdi. Gecenin finalinde ise, pop müziğin sevilen isimlerinden Zeynep Bastık sahne aldı. ‘Ara’, ‘Mod’, ‘Felaket’, ‘Dargın’ gibi en sevilen parçaları gençlerle birlikte hep bir ağızdan söyleyen Bastık, Mersinlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Özdülger: “Köfn’ü Mersin’de ilk kez ağırlamaktan mutluluk duyduk”

Gençlik Festivali’nde sahnede Köfn grubuna çiçek takdim eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, “Merhaba gençler. Sevgili Köfn’ü ilk kez Mersin’de bu güzel şehrimizde ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Köfn sanatçısı Salman Tin de Mersinlilerle ilk kez buluştuklarını ifade ederek, “Bu güzel karşılama için çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten evimizde hissettik. Mersin’e gelişimiz bizim için ilkti. Buna vesile oluğunuz için de teşekkürler” dedi.

“Siz gençleri çok seviyoruz”

Köfn’den sonra ise sevilen sanatçı Zeynep Bastık sahneye gelerek Mersinlilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Birbirinden güzel şarkılarını Mersinli gençlerle birlikte seslendiren Zeynep Bastık’a Başkan Vahap Seçer adına Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger tarafından çiçek takdim edildi. Özdülger yaptığı konuşmada “Sevgili gençler; Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in hepinize ve siz sevgili Zeynep Bastık’a selam ve sevgilerini getirdim. Sizleri burada ağırlıyor olmaktan çok mutluyuz gerçekten. Şehrimiz çok güzel, gençlerimiz çok güzel, kendini genç hisseden sevgili vatandaşlarımız çok güzel, biz çok güzeliz. Size de bu güzel şehirde bizimle beraber olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz. Biz hepimiz sizleri çok seviyoruz sevgili gençler. Başkanımızın da sizi ne kadar sevdiğini sizlere iletmek istedim. İyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Gençlerin ve kendini genç hisseden herkesin doyasıya eğlendiği festivalde, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından da müzikseverlere patlamış mısır, kek ve limonata ikramında bulunuldu.

Gençlerden festivale tam not

2. Mersin Gençlik Festivali gençlerden tam not aldı. Dolu dolu bir festival programı yapıldığını ve tüm etkinlikleri çok başarılı bulduğunu söyleyen Sibel Söyleme “Çok eğleniyoruz iyi ki Mersin

Büyükşehir Belediyesi var ve bizleri düşünüyor. Her sene katılıyorum ve bu stresli günlerde inanılmaz motive veriyor bize” dedi.

Hilal Paydaş isimli genç “Başkanımız sağ olsun istediğimiz isimleri getiriyor, konserlede çok eğleniyoruz, hakkını veriyoruz” derken, Pelin Dağtekin ise “Üniversite öğrencisi olarak ilk kez Mersin’e geldim. İnanılmaz güzel, her şey çok güzel ilerliyor, çok eğleniyorum. Buraya da seve seve geldim ve çok eğleniyorum. Mersinde olduğum için çok mutluyum” diye konuştu.

Yaklaşık 7 aydır Mersin’de yaşadığını ve bu süre içerisinde gerçekleştirilen konserlere katılma imkanı bulduğunu söyleyen Umut Çağlar “Önceki etkinliklerde gayet keyifliydi, bugünde çok keyifli. Mersin, özellikle otobüs ücretlerine bakarak söylüyorum, gayet öğrenci dostu bir şehir. Öğrencilerin çoğu akşam 16.00’dan sonra çıkıp sürekli ders çalışıyor, böyle aktiviteler insanları, özellikle öğrencileri adeta şarj ediyor” şeklinde konuştu.

Festivale arkadaşları ile birlikte katılan Özlem Avcı “Çok güzel bir etkinlik, çok eğleniyoruz. Umarım devam gelir. Gayet iyi sanatçılar var. Mersin Büyükşehir Belediyesi gençlerin hep yanında ve buna devam ediyor” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.