TARSUS BELEDİYESİ KENTE DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYOR

TARSUS’A BİR OKUMA SALONU, KREŞ VE KÜTÜPHANE DAHA KAZANDIRILDI

Kültür Yayın: 01 Nisan 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 01.04.2023 08:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
120 okunma
Takip EtGoogle News

Tarsus Belediyesi kente yeni hizmet alanları kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda 59. Kütüphane Haftası dolayısıyla Tarsus’a 36. okuma salonunu kazandıran Tarsus Belediyesi, aynı zamanda Tarsus’ta bir ilke imza atarak 0-3 Yaş Bebek Kütüphanesi ve Kreş açılışı gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımla yapılan açılış töreni ile Tarsus’a yepyeni alanlar daha kazandırıldı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, " Bir kentin güzel insanları, doğru insanları, siyaseti kendi ikballeri için yapmayan insanları varsa o kentte ne sevgi biter ne de umut biter. Açılışlarımız kentimize hayırlı olsun” dedi.

Tarsus Belediyesi, şehirde okuma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla 59. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında kente bir okuma salonu, kreş ve Tarsus’ta bir ilk olan 0-3 yaş bebek kütüphanesi kazandırarak açılış gerçekleştirdi. Gençlerin sessiz ve nezih bir ortamda geleceğe daha emin adımlarla hazırlanması için okuma salonu sayısını her geçen gün artıran Tarsus Belediyesi, aynı zamanda okul öncesi eğitimin insan yaşamının en kıymetli öğrenme dönemi olduğunun bilinciyle hareket ediyor ve mahallelere kreş kazandırıyor. Bu doğrultuda Kırklarsırtı Mahalle halkı, Dursune ve Mehmet Uzadalı Kreşi ile çocuklarına daha iyi bir gelecek inşa etme imkânı buldu. Okuma salonu taleplerini Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a ileten vatandaşlar bu hizmet için Başkan Bozdoğan’a teşekkürlerini iletti.

TARSUS’TA BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarsus’ta bir ilkin gerçekleştirildiği açılışta 0-3 yaş bebek kütüphanesi ise önem arz ediyor. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın girişimleri ile başkanlık konutu modern bir kreş ve bebek kütüphanesine dönüştürülerek halk yararı için kullanıldı.

“HAYATTA HER ZAMAN SAVUNACAĞIMIZ ŞEY YAŞAMAK, ÖĞRENMEKTİR”

Tarsus Belediye Başkanlık Konutunu bebek kütüphanesine çevirmek için büyük çaba sarf eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Saraylarda, konutlarda halk için yıkılır. Eğer ki halk istiyorsa halk gerekeni zaten yapar. Ama önemli olan bir şey var. Hayatta her zaman savunacağımız şey yaşamak, öğrenmektir. Bugün bu kadar güzel bir yerde o çocuklarımızı düşündük. Burası sadece bir kreş değil, bebek kütüphanesi değil aynı zamanda eğitim yuvası. Ve o eğitim yuvasında aldıkları eğitimlere büyük bir emek, büyük bir alın teri akıtan değerli personellerime de çok teşekkür ediyorum. Bu kent içerisinde kazançlarını tamamen bu kente bağlayıp da bir yerlere giden insanları çok iyi biliyorum. Ama bir de sizin gibi ta uzaklara gidip İstanbul'da emek verip alın teri akıtıp bu kenti en iyi bir şekilde temsil eden ve kazandıklarını da bu kente aktaran, bu kentte mutlu çocukları düşünen sizleri ayakta alkışlıyorum.” ifadelerini kullandı.

“AÇILIŞLARIMIZ KENTİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan “Neticede bir kentin güzel insanları varsa, bir kentin doğru insanları varsa, siyaseti kendi ikballeri için yapmayan insanlar varsa ve benim genel başkanımın söylediği gibi ayrım yapmayan siyasetçiler varsa, o kentte ne sevgi biter ne de umut biter. Açılışlarımız kentimize hayırlı olsun.” dedi.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Kırklarsırtı Mahalle Muhtarı Mehmet Cülük, “İnsanların ufkunu genişleten iki şey vardır; bir okumak, kişinin evinde okuması için kitaplar sınırlı insan okudukça ufku genişler. Mahallemize okuma salonu yaptığı için başkanıma teşekkür ediyorum.” dedi.

“BAŞKANLIK KONUTUNU ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TAHSİS ETMEK ÇOK ÖZEL BİR DAVRANIŞ”

Kreşe ismi verilen Dursune ve Mehmet Uzadalı’nın oğulları Bahattin Uzadalı, “ Ülkemizde insanlar çoğunlukla sahip oldukları ayrıcalıkları terk etmek istemez ama Haluk Bey'in kendisi için büyük bir konfor alanı olan bu binayı başkanlık konutunu bu özel amaç için, çocuklarımız için tahsis etmesinin karşısında çok mutlu oldum. Buranın hem 0-3 yaş bebek kütüphanesiyle örnek bir uygulama alanı olması hem de dört beş yaş çocuklar için eğitim yuvası olması çok güzel oldu. Özellikle bu bölgedeki insanların çocukları için çok özel olacağını düşündük. Çok hızlı bir şekilde süreçler başladı ve bugüne geldik. Çok kısa sürede böyle bir projenin gerçekleşmesi gerçekten hepimizi çok mutlu etti. Ümit ediyoruz ki burada hizmet alacak olan aileler, çocuklar hepsi mutlu bir birey olarak ülkemize yetiştirileceklerdir. Hep hayalimdi. Kreş ya da okul fikri, Haluk Beye gerçekten çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.