BAŞKAN SEÇER, EMITT’E KATILDI

“AMACIMIZ; MERSİN’İN TANITIMINI VE DAHA ÇOK KONUŞULMASINI SAĞLAMAK, KENTE FAYDA SAĞLAYACAK HER TÜRLÜ YATIRIM VE PROJENİN DESTEKÇİSİ OLURUZ”

Gündem Yayın: 09 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 09.02.2024 00:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
72 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, EMITT’E KATILDI

“AMACIMIZ; MERSİN’İN TANITIMINI VE DAHA ÇOK KONUŞULMASINI SAĞLAMAK, KENTE FAYDA SAĞLAYACAK HER TÜRLÜ YATIRIM VE PROJENİN DESTEKÇİSİ OLURUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar’ına katıldı. Büyükşehir’in fuarda açtığı ve ziyaretçilerin akın ettiği Mersin Büyükşehir standını inceleyen Seçer, “Son derece güzel, insanların ilgiyle gelip Mersin’e yönelik çalışmaları, tanıtımları izleyebileceği bir ortam hazırladık. Herhalde bu fuarın en güzel stantlarından biri de Mersin standı” dedi.

Mersin’in markalaşması ve bilinirliğinin artması için gerçekleştirdikleri çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Seçer, “Bütün amacımız; Mersin’in tanıtımını, daha çok konuşulmasını sağlamak ve Mersin’e insanların gelmesini gerektiren gerekçeleri yaratmak” ifadelerine yer verdi.

Mersin’in doğa turizmi, kıyı turizmi ve kültürel turizm gibi birçok alanda olanak sağladığını vurgulayan Seçer, “Bir tarafta Akdeniz sahilleri, diğer tarafta Toroslar, Karboğazı var. Kayak yapabilirsiniz, Kızkalesi’nde denize girebilirsiniz, muazzam imkanlar sunuyor. Ama bu konuda ciddi desteklerin olması lazım” diye konuştu.

Kentin turizm alanında hak ettiği yerlerde olabilmesi için sadece turizm firmaları ve yerel yönetimlerin değil, merkezi hükümetin de bu konuda çalışmalar yapması gerektiğini belirten Seçer, kente yapılacak ve kentin gelişimine katkı sunacak her türlü yatırım ve projenin destekçisi olacaklarının da altını çizdi.

Mersin’in son yıllarda festival, maraton, organizasyon gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını ve kültür turizmi açısından oldukça ilerleme kaydettiğini belirten Seçer, bu tip organizasyonların en önemli özelliğinin ise insanları bir araya getirmesi olduğuna vurgu yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar’ına (EMITT) katıldı. Büyükşehir’in fuarda açtığı ev ziyaretçilerin akın ettiği Mersin standını da inceleyen Seçer,

Avrupa’nın en büyük turizm fuarlarından olan EMITT, 27. kez turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini bir araya getirdi. 6 Şubat’ta kapılarını açan ve 9 Şubat’a kadar devam edecek olan fuarda, farklı ülkelerden gelen temsilciler, belediyeler, turizm sektörünün önde gelen firmaları ve iş geliştirme uzmanları stantların başında katılımcıları bekliyor.

Mersin Büyükşehir’in standı, fuarda ilgi odağı oldu

Fuarda yerli ve yabancı binlerce katılımcının ilgi odağı olan Mersin Büyükşehir standı ise, özellikle Mersin Turizm Haritası uygulamasıyla ile büyük ilgi çekti. Standa kurulan uygulama ile Mersin’in tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini bir harita yardımıyla keşfeden katılımcılar, adeta bir Mersin turu yaptı. Stantta ayrıca ziyaretçilere verilen tanıtıcı broşür ve haritaların yanı sıra Mersin’e özgü cezerye ve limon ikramı da yapıldı. Fuar boyunca stantta sergilenen Mersin’in tanıtımını içeren videolar da, kentin güzelliklerini gözler önüne sererek katılımcıları adeta büyüledi.

“Turizm konusunda Mersin üzerinde bir çalışma yapılması gerekiyor”

Fuara katılan Başkan Seçer de, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ve ardından da fuarda yer alan diğer stantları gezdi. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulanan Seçer, Büyükşehir’in standına gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Stantta yer alan Mersin Turizm Haritası uygulamasının kentin tanıtımı için çok yararlı olduğunu belirten Seçer, “Burada dijital ortamda Mersin’in tarihi, turistik, kültürel yerleri tanıtılıyor. Bu açıdan Mersin’e gitmeden Mersin burada ziyaret edilmiş oluyor.

Bu çalışma bir önceki VR Mersin’in yerine yapıldı, ona ikame oldu. Ben de az önce izledim, çok da beğenimi kazandı” dedi.

Mersin’in coğrafya, tarih, kültürel ve doğal güzellikler açısından muazzam birikimi olan bir kent olduğuna dikkat çeken Seçer, kentin turizm alanında hak ettiği yerlerde olabilmesi için turizm firmaları ve yerel yönetimlerin değil, merkezi hükümetin de bu konuda çalışmalar yapması gerektiğini belirtti. Seçer, “Mersin aslında turizm kenti olmaya aday bir kent. Turizm kenti diyemiyorsunuz çünkü kapasiteniz, altyapınız, imkanlarınız şu anda Mersin’in turizm kenti hüviyetini kazanmasına imkan kılacak yapıda değil. Dolayısıyla bu realiteyi görüp bunun üzerinden özellikle merkezi yönetimin yani Türkiye’deki turizm ile ilgili makro çalışmaları, projeleri yapan bakanlığın Mersin üzerinde bir çalışma yapması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Mersin’in doğa turizmi, kıyı turizmi ve kültürel turizm gibi birçok alanda olanak sağladığını vurgulayan Seçer, “Bir tarafta Akdeniz sahilleri, diğer tarafta Toroslar, Karboğazı var. Kayak yapabilirsiniz, Kızkalesi’nde denize girebilirsiniz, muazzam imkanlar sunuyor. Ama bu konuda ciddi desteklerin olması lazım. Teşviklerin olması, yönlendirici olunması lazım. Bu anlamda da Mersinler tabi ki merkezi hükümetten böyle bir destek ve çalışma bekliyor” diye konuştu.

“Kente fayda sağlayacak her türlü yatırım ve projenin destekçisi oluruz”

Mersin’de Akdeniz Sahil Bandı gibi akamete uğrayan projelerin devam etmesinin kentin özellikle turizm alanındaki gelişimi için son derece mühim olduğuna işaret eden Seçer, “15 yıl önce sahil bandı projemiz vardı. O dönemde tahsisler yapıldı, bir kısmının inşaatı altyapısı başlar gibi oldu. Sonra akamete uğradı, durdu. Şu anda da böyle bir çalışma unutuldu gitti. Şimdi yine yeni turistik yatırımlar gerekiyor ve bizim bölgemizde turizm bölgeleri var. Belirlenmiş turizm bölgelerinde, bölgenin kendi özelliğine, niteliğine göre yatırımlar bekliyoruz” dedi. Mersin Büyükşehir olarak kente yapılacak ve gelişimine katkı sunacak her türlü yatırım ve projenin destekçisi olacaklarının altını çizen Seçer, “Belediye olarak bu konuda destekleyici rol oynayabiliriz. Böyle bir yatırım varsa buna destek verir, önünü açarız. Görev alanımıza düşen yatırımları yaparız. Onları bu yönde destekleyebiliriz” diye konuştu.

Büyükşehir’in standına ‘Destinasyonlar Dalında En İyi Tanıtım Ödülü’

Mersin standının fuarda dikkat çektiğini ve çok sevildiğini söyleyen Seçer, “Son derece güzel, insanların ilgiyle gelip Mersin’e yönelik çalışmaları, tanıtımları izleyebileceği bir ortam hazırladık. Herhalde bu fuarın en güzel stantlarından biri de Mersin standı. Daha önceki yıllarda da çalışmalarımız hep ödül almıştı, bu sene de ‘Destinasyonlar Dalında En İyi Tanıtım Ödülü’nü aldık” ifadelerine yer verdi.

“Mersin’in tanınırlığının artmasını sağlamayı hedefliyoruz”

Mersin’in markalaşması ve bilinirliğinin artması için gerçekleştirdikleri çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Seçer, “Bütün amacımız; Mersin’in tanıtımını, daha çok konuşulmasını sağlamak ve Mersin’e insanların gelmesini gerektiren gerekçeleri yaratmak, kentin gastronomisi, doğası, tarihi yerleri, St.Paul, Eshabı Keyf, Danyal Peygamber Kabri gibi unsurları ortaya çıkartıp tanıtmak istiyoruz. Mersin adına güzel bir çalışma olmasını umut ediyorum. Mersin’in tanıtılması adına verilen emek boşa gitmeyecek. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Festival ve maratonların sayısını artırmayı hedefliyoruz”

Mersin’in son yıllarda festival, maraton, organizasyon gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını ve kültür turizmi açısından oldukça ilerleme kaydettiğini belirten Seçer, “Bu çok önemsediğimiz bir konu. Mersin’i tanıtan en önemli hamlelerden ve emeklerden bir tanesi de bu. Festivaller sadece festival olsun diye yapılmamalı, içi dolu dolu olmalı, insanları getirebilmeli. 2.’sini yaptığımız Uluslararası Tarsus Festivali bu açıdan çok önemsenecek, dikkatle takip edilmesi gereken bir festivaldi. Dolu dolu geçti. 3.’sü ise kazandığımız deneyimle çok daha güzel olacak. Çok daha fazla insan gelsin, 10 bin yıllık geçmişi ve muazzam bir birikimi olan, medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent olan Tarsus’un tanınması, tanıtılması, gelişmesi ve kalkınmasına çok önemli katkı sunacağını düşünüyorum” dedi. Bu tip organizasyonların en önemli özelliğinin ise insanları bir araya getirmesi olduğuna vurgu yapan Seçer, “İnsanları bir araya getirerek aslında toplumda iletişimi sağlıyorsunuz. Bir anlamda huzuru sağlıyorsunuz. Bunlar da son derece önemli. Sadece Uluslararası Tarsus Festivali değil, yaptığımız spor etkinlikleri ve maratonlar da, Tour of Mersin, Kılikya Ultra Maratonu, ProBeach Plaj Voleybolu ve bunun gibi birçok etkinlik Mersin’e yakışıyor. Bunun da sayısını artırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.