BORSA MECLİS BAŞKANI MURAT KAYA’NIN İSTİKLAL MARŞIMIZIN YILDÖNÜMÜ MESAJI

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı

Gündem Yayın: 10 Mart 2023 - Cuma - Güncelleme: 10.03.2023 21:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
126 okunma
Takip EtGoogle News

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

İstiklal Marşı, Milli Mücadele ruhunu, Türk Milletinin Vatan aşkını, bağımsızlığa olan inancını en güzel biçimde ifade ettiğini belirten Meclis Başkan Murat Kaya;

 “Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımız, milli birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimiyle vurgulayan bir mutabakat belgesi niteliği taşımaktadır.  . Milletimizin bağımsızlığını, bayrak ve vatan sevgisini İstiklal Marşımızın dizelerine işleyen Mehmet Akif’in de dediği gibi “O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz, onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir benim değildir. O milletin eseridir. Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın”.

Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.

Bu duygular içerisinde Aziz milletimizin ortak sesi ve vicdanını temsil eden, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 102. Yıldönümünü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü’nü kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı.”

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.