ŞEHİR TİYATROSU, ‘LÜTFEN KIZIMLA EVLENİR MİSİNİZ?’ OYUNUYLA UŞAKLI SANATSEVERLERLE BULUŞTU

‘LÜTFEN KIZIMLA EVLENİR MİSİNİZ?’ 5. UŞAK BELEDİYESİ ULUSLARARASI AÇIK HAVA TİYATRO GÜNLERİ KAPSAMINDA PRÖMİYER YAPTI

Sanat Yayın: 21 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 21.07.2023 16:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
132 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sezonun yeni oyunu ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ ile 5.’si düzenlenen Uşak Belediyesi Uluslararası Açık Hava Tiyatro Günleri kapsamında prömiyer yaptı. 20 Temmuz Perşembe günü Uşak Belediyesi Huzur Park Amfi Tiyatro’da Uşaklı tiyatroseverlerle buluşan ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ oyunu, seyirciden tam not aldı. ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ oyunu, yeni sanat sezonunda Mersinli tiyatroseverlerle de buluşacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sezonun yeni oyunu ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ ile 5.’si düzenlenen Uşak Belediyesi Uluslararası Açık Hava Tiyatro Günleri kapsamında prömiyer yaptı. 20 Temmuz Perşembe günü Uşak Belediyesi Huzur Park Amfi Tiyatro’da Uşaklı tiyatroseverlerle buluşan ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ oyunu, seyirciden tam not aldı.

‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ oyunu büyük beğeni topladı

18 Temmuz’da başlayan festival kapsamında 9 farklı tiyatro ekibi Uşaklı tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, İzmir Devlet Tiyatrosu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, Kosova Art Tiyatrosu, Tiyatro Bisad/Nimrod, Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Tiyatro Mimikri/Pat Atölye, Tarsus Şehir Tiyatrosu ve Başakşehir Belediyesi Tiyatro Akademisi’nin katılımlarıyla gerçekleşen festivalde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kosova’dan da katılım gösteren ekipler oldu. Festivalin 3. gününde seyirciyle buluşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, sahneledikleri ‘Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?’ oyunuyla büyük beğeni topladı.

Temsilin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hülya Savaş’a, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu adına Uşak Belediyesi tarafından plaket takdim edildi.

Türk tiyatrosunun en bilinen komedi oyunlarından biri

Muzaffer İzgü’nün yazdığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hülya Savaş’ın yönettiği oyunun sahne tasarımını Alev Tol, dramaturgluğunu Taner Çelik yaptı. Oyununun müzikleri ise Emrah Oğuz tarafından yapıldı.

Hayattaki en büyük emeli kızının mürüvvetini görmek olan yalnız ve geleneksel bir anne ile orta yaşa merdiven dayamış, gündelik hayatın sıradanlığından kaçıp kurtulmayı başaramayan umutsuz kızının hikâyesini; 2 farklı nesilden kadının toplumsal cinsiyet rolleri çerçevesinde ve evlilik düzleminde çatışması ile anlatan oyun, Türk tiyatrosunun en bilinen komedi oyunlarından birisi.

‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ oyunu, yeni sanat sezonunda Mersinli tiyatroseverlerle de buluşacak.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.