BAŞKAN SEÇER, KAHRAMANMARAŞLILARLA DAYANIŞMA KAHVALTISINDA BULUŞTU

“MERSİN’DE YURTTAŞIM; ‘MERSİN’DE VAHAP BAŞKAN VAR, ADALET VAR’ DİYOR; MERSİN’DE AYRIMCILIĞI TOPRAĞIN YEDİ KAT DİBİNE GÖMDÜK, 31 MART’TA CHP’Lİ BELEDİYELER TARİH YAZACAK”

Gündem Yayın: 22 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 22.01.2024 18:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
56 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, KAHRAMANMARAŞLILARLA DAYANIŞMA KAHVALTISINDA BULUŞTU

“MERSİN’DE YURTTAŞIM; ‘MERSİN’DE VAHAP BAŞKAN VAR, ADALET VAR’ DİYOR; MERSİN’DE AYRIMCILIĞI TOPRAĞIN YEDİ KAT DİBİNE GÖMDÜK, 31 MART’TA CHP’Lİ BELEDİYELER TARİH YAZACAK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Kahramanmaraş ve İlçeleri Derneği tarafından düzenlenen ‘Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı’na katıldı.

Mersin’de göreve geldikleri günden itibaren eşit ve adil bir anlayışla hizmet gerçekleştirdiklerini belirten Seçer, “Şevket Sümer’deki, Yeni Mahalle’deki Gülnar’ın Dayıcık’ında, Tarsus’un Cinköy’ünde, Anamur’un Akine’sindeki yurttaşım da ‘Mersin’de Vahap Başkan var. Adalet var, herkese eşit hizmet var. CHP’li Belediye Başkanı ve yönetimi idareye geldikten sonra Mersin’de ayrımcılığı toprağın yedi kat dibine gömdü’ diyor” dedi.

Mersin’in bir kültür mozaiği olduğuna dikkat çeken Seçer, “Ne mutlu Mersin’e ki 2019’dan sonra bütün bu renkleri kucaklayan, Atatürk’ün izinde bir belediye başkanı tarafından yönetiliyor” diye konuştu.

31 Mart yerel seçimlerde CHP’nin tarih yazarak mevcut 11 Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden kazanacağının altını çizen Seçer, bu kentlerin yanında Balıkesir’i, Denizli’yi, Manisa’yı ve daha birçok kenti CHP’nin kazanacağını aktardı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Kahramanmaraş ve İlçeleri Derneği tarafından düzenlenen ‘Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı’na katıldı.

Programa Başkan Vahap Seçer ve Meral Seçer’in yanı sıra Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir İlçe Başkanı Toprak Çalışkan, Yenişehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuray Emre CHP Mezitli Belediye Başkanı Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin Kahramanmaraş ve İlçeleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Çakıroğlu, dernek üyeleri ve Mersin Dersimliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurşen Çığlık ve dernek üyeleri katıldı.

Seçer: “Ne mutlu Mersin’e ki 2019’dan sonra bütün renkleri kucaklayan bir belediye başkanı tarafından yönetiliyor”

Programda konuşan Seçer, Kahramanmaraş ve Dersimlilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bir arada olmak güzel. Mersinimiz de güzel. Mersinimizi de güzel yapan Maraşlılar, Dersimliler, Çorumlular, Diyarbakırlılar, Urfalılar, Karadenizliler, Egeliler, Orta Anadolulular, yani Anadolu insanıdır” dedi. Mersin’in bir kültür mozaiği olduğuna dikkat çeken Seçer, “Ne mutlu Mersin’e ki 2019’dan sonra bütün bu renkleri kucaklayan, Atatürk’ün izinde bir belediye başkanı tarafından yönetiliyor. İçinde insan sevgisi olan, biraz demokrasi damlacığı olan, dimağında ‘Bir hukuk devletinde yaşamak istiyorum, yasalar olsun, herkes yaşadığı toplumda eşit yurttaş olsun’ anlayışı içerisinde olan her yurttaş, Mersin’de böyle bir anlayışın yönetimde olmasından mutluluk duyması lazım” diye konuştu.

Mersin’in hem demografik hem ekonomik hem de siyasal olarak Türkiye’nin özeti olduğunu belirten Seçer, “Mersin’de 13 milletvekilimiz var. 8 ayrı partiden, 8 ayrı dünya görüşünde milletvekilleri var ve bu 8 ayrı dünya görüşünden insanların yaşadığı bu kentte, farklı etnik yapıların, inanç gruplarının, sosyoekonomik yapıların olduğu bir kentte insanları barış ve huzur içerisinde yaşatmak ancak CHP’li bir belediye başkanına yaraşır” ifadelerine yer verdi.

“Yurttaşım; ‘Mersin’de Vahap Başkan var. Adalet var’ diyor”

Mersin’de birçok farklı görüşten belediye başkanının yöneticilik yaptığını hatırlatan Seçer, “Şevket Sümer’deki yurttaşım da Yeni Mahalle’deki yurttaşım da Gülnar’ın Dayıcık’ında, Tarsus’un

Cinköy’ünde, Anamur’un Akine’sindeki yurttaşım da ‘Mersin’de Vahap Başkan var. Adalet var, herkese eşit hizmet var. CHP’li Belediye Başkanı ve yönetimi idareye geldikten sonra Mersin’de ayrımcılığı toprağın yedi kat dibine gömdü’ diyor” dedi. Kenti eşit ve adil bir şekilde yönettiklerine dikkat çeken Seçer, “Türkiye’nin özeti dediğimiz bir kentte eşit yurttaşlık ilkesini benimsemeden ve ayrım yapmadan yönetim sergilemiyorsanız gerisi lafı güzaftır” diye konuştu.

“Yenişehir’de yapılan yolun aynısı Anamur’da da yapılıyor”

Mersin’in her köşesine eşit hizmet götürdüklerini vurgulayan Seçer, Yenişehir’de yapılan yolun aynısının Anamur’da da yapıldığına işaret etti. Seçer, “Tarsus’a gidin Tarsus’ta neler yapıldığına bir bakın. Mut’a, Gülnar’a ve Çamlıyayla’ya gidin. Mersin’in merkezine hangi kalitede katlı otopark yaptıysak Çamlıyayla’ya da aynı kalitede, aynı modern yapıda ve mimaride katlı otopark kazandırdık” dedi. Mersinlilerden güç aldıklarını ifade eden Seçer, “Sesimizin bu kadar yüksek çıkmasının nedeni Mersin’de partimizin sizin sayenizde güçlü olmasıdır. Sokakta, kahvehanede, aile toplantılarında bu ayrıntıları konuşun. 31 Mart gecesi mutlu olmak, umutlarımızın devamı, geleceğe dair güzel şeyler düşünebilmemiz için hem başkanınız olarak hem de 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak siz değerli seçmenlerimizden, vatandaşlarımızdan daha da ilerisi CHP’yi direyen siz yurttaşlarımızdan, Atatürkçülerden, devrimcilerden ve solculardan bunu bekliyoruz” diye konuştu.

“31 Mart’ta CHP’li belediyeler tarih yazacak”

31 Mart yerel seçimlerde CHP’nin tarih yazarak mevcut 11 Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden kazanacağının altını çizen Seçer, bu kentlerin yanında Balıkesir’i, Denizli’yi, Manisa’yı ve daha birçok kenti CHP’nin kazanacağını aktardı. Mersin’deki adaylık süreci ile ilgi de konuşan Seçer, “Mezitli’de Ahmet Serkan Tuncer, Tarsus’ta da Ali Boltaç’ın seçimlere giderken yanlarında duracağız, CHP’nin o bölgelerde seçim kazanmasını sağlayacağız. Ama bu bize yetmiyor. Yenişehir’de mevcut Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit devam ediyor. Mezitli’de ve Yenişehir’de oy üstünlüğümüz var, avantajlarımız çok fazla. Bunu artırarak devam ettireceğiz. Gideceğiz, gece gündüz Tarsus’ta yatacağız, Tarsus’u, Silifke’yi, Anamur’u kazanacağız. Gülnar ve Mut’u hiç beklemiyorlar, sürpriz yapacağız, kazanacağız” dedi.

“Gelecek günler çok güzel olacak”

Gelecek dönemde meclis çoğunluğunun da CHP’de olmasını umut ettiklerini aktaran Seçer, “Bizim de hakkımız. Geçtiğimiz 5 yılda yaşamadığımız hiçbir olay kalmadı. Pandemiden depreme, ekonomik krizden siyasi baskılara, her şeyden kötüsü haksız, hukuksuz siyasi operasyonlara karşı o mecliste dimdik ayakta durduk ve belediyeyi de dimdik yönettik. Sizin gücünüzü arkamıza alarak bugünlere geldik. Yine sizin desteğinizle de bundan sonra da gideceğiz. Biz demokrat insanlarız, devrimci insanlarız. Sözde değil özde icraat yaparak bunu 5 yıldır gösterdiğimiz için sizler adına çok mutluyum. Gelecek günler çok güzel olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Özyiğit: “Yeniden çok yüksek oylarla görevlerimize devam edeceğiz”

Yenişehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, yakın zamanda yaşanan deprem dolayısıyla hem Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Yenişehir Belediyesi’nin önemli destekler verdiğini kaydetti. Özyiğit, “Kentimizi güvenilir ve sağlıklı; insanların kendini huzurlu ve güvende hissettiği bir ortama taşıyan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çünkü kenti yöneten insanın yapısı o kentte yaşayan insana yansıyor. Kentimizde daha huzurlu, güzel, sağlıklı günler yaşayacağız. Her şey çok daha güzel olacak. Yeniden çok yüksek oylarla görevlerimize devam edeceğiz. Çok daha güçlü biçimde görevlerimize devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Tuncer: “Biz büyüyerek beraber hareket edeceğiz”

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, “Büyükşehir’de büyük başkanımız Vahap Seçer, ilçede biz büyüyerek, beraber hareket edeceğiz. Sizleri seviyoruz, desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Çakıroğlu: “Mersin halkına özverisinden dolayı teşekkür ederiz”

Mersin Kahramanmaraş ve İlçeleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Çakıroğlu, Kahramanmaraşlıların Mersin’e gelmelerinin tarihsel sürecini anlattı. Mersin halkının kendilerine kucak açtığını söyleyen Çakıroğlu, “Mersin halkına bu özverisinden dolayı teşekkür ederiz” dedi. Yakın zamanda yaşanan deprem felaketinde de yapılan destekleri hatırlatan Çakıroğlu, “Belediyelerimizin yaptıklarını biz biliyoruz. Yardımlara hala da devam ediyorlar. Bundan dolayı başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye belirtti.

Program kahvaltı ikramının ardından sona erdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.