BÜYÜKŞEHİR SINAV ÖNCESİ DE SONRASI DA ÖĞRENCİLERİN YANINDA

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZİ ÖĞRETMENLERİ LGS TERCİH DANIŞMANLIĞI YAPACAK,KURS MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ 3-19 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA TERCİH DANIŞMANLIĞI ALABİLECEK

Eğitim Yayın: 03 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 03.07.2023 15:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
137 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sınavlara hazırlanan öğrencilerin sınav öncesi verdiği ücretsiz kurs hizmeti ile de sonrasında rehber öğretmenlerin verdiği danışmanlık hizmetiyle de yanlarında oluyor. Kısa süre önce yapılan LGS sonuçları açıklandı. Tarsus’tan Anamur’a kadar bulunan Büyükşehir’in kurs merkezlerinde 1131 öğrenci sınava hazırlandı ve il genelinde 24 öğrenci yüzde 1’lik dilime girdi. Çok sayıda öğrenci de fen lisesi gibi nitelikli okullar için Büyükşehir’in Kurs Merkezlerinde rehber öğretmenler eşliğinde puanlarına göre tercih yapacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire’sine bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde Liselere Geçiş Sistemi’ne (LGS) hazırlanan öğrenciler için tercih süreci başlıyor.

Kurs merkezlerinde tercih danışmanlığı yapılacak

Yıl boyunca Tarsus’tan Anamur’a kadar bulunan kurs merkezlerinde 1131 öğrenci sınava hazırlandı. Sınavın açıklanmasıyla il genelinde 24 öğrenci yüzde 1’lik dilime girdi. Ayrıca Fen Liseleri gibi nitelikli liselere yerleşmesi beklenen çok sayıda kurs merkezi öğrencisi heyecanla tercih dönemini bekliyor.

Ortaöğretim kurumları tercih süreci 3-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu süreçte 10 ilçede bulunan 14 LGS Kurs Merkezinde Büyükşehir’in alanında uzman rehber öğretmenleri tarafından tercih danışmanlığı desteği verilecek. Büyükşehir bu yıl da hayatlarında önemli bir basamak olan karar sürecinde hem öğrenciler hem de ailelerin yanında yer olacak.

2023-2024 eğitim ve öğretim yılında başarılı sonuç elde ederek nitelikli liselere gitmek isteyen tüm öğrenciler de kendilerine en yakın Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretim Kurs Merkezine ön kayıt yaptırabilir. 19 Haziran’da başlayan ön kayıt başvuruları 21 Temmuz’a kadar devam edecek. Öğrenciler başvuru bilgilerine mersin.bel.tr adresinde duyurular kısmından ulaşabilir.

Çeviker: “Nitelikli liselere girmesini beklediğimiz çok sayıda öğrencimiz de var”

Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde rehber öğretmen Duygu Çeviker, nitelikli okullara girecek çok sayıda öğrencilerinin olduğunu belirterek, “Bu yıl Tarsus’tan Anamur’a kadar bulunan kurs merkezlerimizde 1131 öğrencimiz sınava hazırlandı ve sınav sonucunda 24 öğrencimiz yüzde 1’lik dilme girmeyi başardı. Tercihler 3- 19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Biz de 10 ilçede bulunan 14 LGS kurs merkezimizde alanında uzman rehber öğretmenlerimizle tercih danışmanlığı hizmeti vereceğiz” dedi.

Öğrencileri yerleşmek istedikleri okullar, kendi yetenekleri ve bilgilerine yönelik okullarla ilgili bilgilendirmeler yapacaklarını belirten Çeviker, “Bu sayede gelecek ile ilgili doğru bir karar vermeleri açısından hem ailelerinin hem de öğrencilerimizin yanında olacağız. Önümüzdeki yıl da aynı şekilde nitelikli liselere girmek isteyen, sınavlarda iyi başarılar elde etmek isteyen öğrencilerimizi en yakın kurs merkezimizde ön kayıt için bekliyoruz. Ön kayıt sürecimiz de 21 Temmuza kadar devam edecek” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.