KIR ÇİÇEKLERİ, ALDIKLARI PUANLARLA 4 YILDIR ÜST ÜSTE MERSİN ŞAMPİYONU OLDU

BRANŞ BAZINDA TOPLADIĞI 613 PUANLA, KIR ÇİÇEKLERİ İL ŞAMPİYONU OLDU

Spor Yayın: 10 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 10.03.2024 06:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
50 okunma
Takip EtGoogle News

KIR ÇİÇEKLERİ, ALDIKLARI PUANLARLA 4 YILDIR ÜST ÜSTE MERSİN ŞAMPİYONU OLDU

BRANŞ BAZINDA TOPLADIĞI 613 PUANLA, KIR ÇİÇEKLERİ İL ŞAMPİYONU OLDU

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 4 yıl önce başlatılan, il ve il dışında gerçekleştirdikleri temsiliyetlerle başarıdan başarıya koşan Kır Çeçikleri kente yeni madalyalar kazandırdı.

Bu kapsamda 28-29 Şubat tarihlerinde Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yapılan ‘Okul Sporları Atletizm Küçükler ve Yıldızlar İl Birinciliği Yarışmaları’nda Kır Çiçekleri de mücadele etti. 2 gün süren yarışmalarda branş bazında il 1.’liği ve 2.’liği elde eden Kır Çiçekleri toplamda aldıkları 613 puanla il şampiyonu oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kız çocuklarına ve spora verdiği değerle hayata geçirilen ‘Kır Çiçekleri’ projesi kapsamında yetişen yetenekli kız çocukları aldıkları başarılarla Mersin’i gururlandırmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 4 yıl önce başlatılan ve özellikle kırsal kesimlerde yaşayan ve değişik spor branşlarında yetenekli kız çocuklarının seçildiği projede Kır Çiçekleri, il ve il dışında gerçekleştirdikleri temsiliyetlerle göz dolduramaya devam ediyor. Bu kapsamda 28-29 Şubat tarihlerinde Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yapılan ‘Okul Sporları Atletizm Küçükler ve Yıldızlar İl Birinciliği Yarışmaları’nda Kır Çiçekleri de mücadele etti. 2 gün süren yarışmalarda branş bazında il 1.’liği ve 2.’liği elde eden Kır Çiçekleri toplamda aldıkları 613 puanla il şampiyonu oldu.

Kır Çiçekleri, başarıdan başarıya koşuyor

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde yapılan yarışmanın ilk gününde Kır Çiçekleri ‘60M Yıldız Kızlar’, ‘Uzun Atlama Yıldız Kızlar’, ‘Gülle Atma Yıldız Kızlar’, ‘800M Yıldız Kızlar’ ve ‘2000M Yürüyüş Yıldız Kızlar’ kategorilerinde yarıştı.

İlk gün yarışlarında; ‘60M Yıldız Kızlar’da Gülseren Feyza Uysal birinci oldu. Nida Nur Turhan da ‘Gülle Atma Yıldız Kızlar’da birinciliği elde ederken, Dilan Çelik de ‘Uzun Atlama Yıldız Kızlar’da birinci oldu. ‘800M Yıldız Kızlar’da ise Reyhan Göktaş birinci olurken, ‘2000M Yürüyüş Yıldız Kızlar’ kategorisinde ise Zahide Gül Bilgiç ikinciliği elde etti İlk gün yarışlarının tümünde takım sırlamasında birinci olan Kır Çiçekleri, bu başarıları ile puanlı atletizmde 4 yıldır üst üste Mersin şampiyonu oldu.

İkinci gün yarışlarında ise; ‘100M Engel Yıldız Kızlar’ Gülseren Feyza Uysal 2., ‘Yüksek Atlama Yıldız Kızlar’da Ecrin Toprak 4., ‘Cirit Atma Yıldız Kızlar’da Yağmur Dedecan 2., ‘1500M Yürüyüş Yıldız Kızlar’ Reyhan Göktaş 2. olurken, ‘5x80 Yıldız Kızlar Bayrak Koşusu’nda Dilan Çelik, Ecrin Toprak, Gülsüm Yıldız, Elif Azra Şenateş, Gülseren Feyza Uysal birinci oldu.

“4 yıl önce başlattığımız projemizi birinciliklerle taçlandırıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda Atletizm Antrenörü Nezir Ergin, 28-29 Şubat arasında ‘Okul Sporları Atletizm Küçükler ve Yıldızlar İl Birinciliği Yarışmaları’ kapsamında Kır Çiçekleri’nin de yarışmada mücadele ettiğini dile getirdi. 28 Şubat’ta yapılan yarışmalarda 60 metrede il 1.’liği, 800 metrede il 1.’liği, Uzun Atlamada il 1.’liği, Gülle Atmada il 1.’liği elde ettiklerini ifade etti. 29 Şubat’ta yapılan müsabakalar kapsamında ise, 100 Metre Engelli Koşuda il 2.’liği, 1500 metre koşuda il 2.’liği, Cirit Atmada il 2.’liği, 5x80 Bayrak Koşusunda il 1.’liği aldıklarını belirtti. Nezir, tüm yarışmalardan aldıkları derecelerle il şampiyonu olarak, Kayseri’de 3-4 Nisan’da yapılacak olan Türkiye Grup Şampiyonası’nda Mersin’i temsil etmeye hak kazandıklarını da sözlerine ekledi.

“Bugün artık milli takım seviyesinde sporcular yetiştiriyoruz”

Kır Çiçekleri’nin göstermiş olduğu başarılara dair konuşan Nezir, “Kır Çiçekleri’nin bütün başarısının en önemli ve en büyük etkeni bizim bir aile olmamız. Bir aile kavramıyla hareket etmemiz. Aşçısından destek personeline, daire başkanından, tüm eğitimleriyle ilgilenen öğretmenlerine kadar herkesin can-ı gönülden mücadele ederek bu çocukların daha iyi bir gelecek elde etmesi ve daha başarılı olması için bir bütün olarak çalışmasından kaynaklanıyor” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in spora çok fazla destek verdiğini ve Kır Çiçekleri projesinin de bu dönemde hayata geçirildiğini vurgulayan Nezir, “4 yıl önce il birinciliğine dahi katılmayan sporcularımızla bugün Türkiye’de sayısız dereceler elde etmeye başladık. Sadece geçen sene 33 Türkiye madalyası aldık. Henüz 2024’ün başında olmamıza rağmen Bursa’da gerçekleştirilen 16 yaş altı kapalı salon yarışmasında gülle atma Türkiye şampiyonluğu, her iki bayrak takımımız ise, 2009 ve 2010 gruplarında Türkiye 3.’sü oldu. Hemen ardında gerçekleştirilen Seyfi Alanya Atmalar Türkiye Şampiyonası’nda gülle ve disk atma branşlarında Türkiye şampiyonlukları elde ettik. Bugün artık milli takım seviyesinde sporcular yetiştiriyoruz. Sıfırdan başlayan çocuklarımızla artık meyvelerini toplamaya başladık. Mersin adına Türk sporu adına kadının inanılmaz güzel” ifadelerini kullandı.

Kır Çiçekleri, birincilikleriyle göz doldurdu

60 metrede yarışan Kır Çiçekleri’nden Gülseren Feyza Uysal, “Güzel bir derece elde ettim. Çalışmalarımız güzel gidiyor” derken Kır Çiçekleri’nden Gülle Atma kategorisinde birinci olan Nidanur Turhan, “Gülle Atma Yıldız Kızlar’da 13.86 ile birinci oldum. Mutluyum. Daha iyilerini yapmak için çalışacağım” dedi.

Kır Çiçekleri’nden Uzun Atlama Kategorisi’nde il birincisi olan Dilan Çelik, “Kendi branşımda en iyi derecemi aldım. 4.86 atladım ve il birincisi oldum. İlk defa böyle bir derece ile karşılaştım. Beklediğim bir dereceydi. Antrenmanlarımdan, hocalarımdan çok memnunum. Her şey çok güzel gidiyor” diye konuştu.

Kır Çiçekleri’nden atletizmle ilgilenen ve 800 metrede birinci olan sporcu Reyhan Göktaş, “Uzun mesafe, 800 ve 1500 metre ile ilgileniyorum. Gerçekten yarış rahattı ve güzeldi. Arkadaşlarım ve öğretmenlerim bana çok destek oldular” dedi.

5x80 Bayrak Koşusunda yarışan Kır Çiçekleri’nden Gülsüm Yıldız, “Gayet iyi koştum ve çok mutlu oldum. Uzun süredir çalışıyoruz ve onların karşılığını alıyoruz. Milli sporcu olmak istiyorum. Bizi desteklediği için Vahap Başkan’ımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kır Çiçekleri’nden Ecrin Toprak da “Uzun atlama, yüksek atlama, bayrak yarışı bir sürü branşta yarışıyorum. Ben de milli sporcu olmak ve daha iyi yerlere gelmek istiyorum. Bu yarışmalarda benim için bir adım. Ben arkadaşlarıma hep güveniyorum, onlara güvenmeye de devam edeceğim. Adımı herkese duyurmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kır Çiçekleri’nde cirit atmada il 2.’si olan Yağmur Dedecan, “Bir dahaki sefere hedefim birinci olmak. Özellikle antrenmanlarımız güzel geçiyor. Milli sporcu olmak için sıkı çalışıyoruz ve hedefimiz var” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.