BAŞKAN BOZDOĞAN, İNSANİ YARDIM SKANDALINI AÇIKLADI: “TARSUS BELEDİYESİ TEMİZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan insanı yardım tırlarını ile ilgili Tarsus Belediyesi ve başkanlığını hedef alan suçlamalara ilişkin sert yanıt verdi

Gündem Yayın: 06 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.09.2023 11:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
209 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN BOZDOĞAN, İNSANİ YARDIM SKANDALINI AÇIKLADI:

“TARSUS BELEDİYESİ TEMİZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan insanı yardım tırlarını ile ilgili Tarsus Belediyesi ve başkanlığını hedef alan suçlamalara ilişkin sert yanıt verdi. İnsanı yardım malzemelerinin belediye tarafından satışa sunulduğuna ilişkin kara propagandalara karşı Başkan Bozdoğan gerçekleri açıkladı. Tarsus Belediyesi ile ilgili tutuklanan, gözaltına alınan tek bir belediye çalışanı olmadığını söyleyen Başkan Bozdoğan, “Malzemelerin satışa sunulduğu iddia edilen organizasyonun içerisinde Tarsus Belediyesi yoktur, olmayacaktır, 3-5 siyasi sosyal medya soytarısının gayretleri de Tarsus Belediyesi’ne çamur bulaştırmaya yetmeyecektir. Tarsus Belediyesi depolarına indirilen yardım malzemeleri ise Tarsus Belediyesi’nde güvenli bir şekilde muhafaza edilmektedir. Zaten, bahsi geçen olay Tarsus Belediyesi çatısı altında ya da dış birimlerinde değil özel bir işletme deposunda vuku bulmuştur.” dedi.

Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Yerel basın ve sosyal medya üzerinden Tarsus Belediyesi ve başkanlığına insanı yardım tırları ile ilgili yapılan asılsız suçlamalara karşı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’dan cevap geldi. Kara propagandayla halkı yanıltmaya yönelik suçlamalara karşı bütün gerçekleri açıkladı. Tarsus Belediyesi ile hiçbir alakası olmadığını dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Bozdoğan “İnsani yardım taşıyan tırlardan, Ulaş Köyü’ne indirilen, özel ve Tarsus Belediyesi’ne ait olmayan, AFAD yardım malzemelerine kapılarını açan depoya giden tır, Tarsus Belediyesi eliyle, ücreti ödenerek, evrakı yapılarak; yani kamu ödeneği kullanılarak sevk edilmemiştir.” dedi.

“TARSUS BELEDİYESİ İLE ALAKASI YOK”

Tüm gerçekleri açıklayan Başkan Bozdoğan “Geçtiğimiz Cuma günü, insani yardım tırlarının depolara sevkiyatı sonrasında oluşan ihmaller sonucu güvenlik güçleri ve valilik, gerekli soruşturmaları başlatmış olup, Tarsus Belediyesi ile hiçbir alakası olmayan, deposunu insani yardım malzemelerine açan bir vatandaşın tutuklanmasıyla sonuçlanan bir süreci, kurumsal olarak hukuken takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tarsus Belediyesi üzerinden kara propagandalara karşı Başkan Bozdoğan “Kamuoyunun zihnini bulanıklaştırmaya çalışan siyasi şovmenlerin çok sevdiklerini söyledikleri halkımızı yalan ve kara propagandayla aldatmaya çalıştıkları konunun önemli bir detayını da sizlerle paylaşmak isterim. Siyasi partilerde köşe tutmuş bu utanmazların Tarsus halkı üzerinden nasıl bir rant elde etmeye çalıştıklarını iyice öğrenin.” şeklinde konuştu.

“GÖZALTINA ALINAN TEK BİR TARSUS BELEDİYESİ ÇALIŞANI YOKTUR”

İddia edilen organizasyonun içerisinde Tarsus Belediyesi yoktur diyerek sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan “Yürüttüğümüz soruşturma kapsamında edindiğimiz bilgilere göre, depoda bulunan malzemelerden tek bir tanesinin bile satış işlemi gerçekleşmemiştir. Bu malzemelerin satışına cüret eden kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Aynı olayda açılan soruşturma gereğince Tarsus Belediyesi ‘’şikayetçi’’ konumundadır. Tutuklanan, gözaltına alınan tek bir Tarsus Belediyesi çalışanı yoktur. Dolayısıyla, malzemelerin satışa sunulduğu iddia edilen organizasyonun içerisinde Tarsus Belediyesi yoktur, olmayacaktır, 3-5 siyasi sosyal medya soytarısının gayretleri de Tarsus Belediyesi’ne çamur bulaştırmaya yetmeyecektir.” dedi.

“OLAY ÖZEL BİR İŞLETME DEPOSUNDA VUKU BULMUŞTUR”

Gerçekleşen suçlamanın özel bir işletme deposunda meydana geldiğinin altını çizen Başkan Bozdoğan “Tarsus Belediyesi depolarına indirilen yardım malzemeleri ise Tarsus Belediyesi’nde güvenli bir şekilde muhafaza edilmektedir. Zaten, bahsi geçen olay Tarsus Belediyesi çatısı altında ya da dış birimlerinde değil özel bir işletme deposunda vuku bulmuştur. Tarsus Belediyesi’ne AFAD yetkilileri tarafından gönderilen bu malzemelerin liman çıkış envanterleri bulunmamaktadır. Envanteri bulunmayan malzemelerin satışını önlemek gibi, sayımını yapmak ve muhafaza etmek de asli görevimizdir.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“HALKIMLA DAYANIŞMA İÇERSİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Ayrıca sosyal medya üzerinden gündeme gelen Göçük Mahallesi’nde düzenlenen İncir Festivali ile ilgili iddialara cevap veren Başkan Bozdoğan “Sosyal medyada gündeme getirilen bir başka konu da Göçük Köyü İncir Festivali’nde insani yardım malzemelerinin ‘’Haluk Bozdoğan’’ ismiyle dağıtıldığı bilgisidir. 6. Göçük Köyü İncir Festivali organizasyonu dahil, hemen tüm organizasyonlarda çocuklarımıza, kadınlarımıza, gençlerimize belediyemiz adına çeşitli hediyeler dağıtılmaktadır. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı İncir Festivali’nde 100 adet kit, bu kapsamda dağıtılmıştır. Haluk Bozdoğan Tarsus’un seçilmiş belediye başkanıdır. Bir şey Haluk Bozdoğan ismiyle dağıtılıyorsa, zaten kurum kimliği ve kurumsal logosuyla dağıtılıyor demektir. Eğer ki Haluk Bozdoğan ismi ve siyasi parti logosuyla dağıtılıyorsa, meclis sonunda istifamı vermeye hazırım. Sizler, insanların duygularını ve algılarını sömüren asalaklar, Tarsus Belediye Başkanını itibarsızlaştırmaya çalıştıkça, basit ve beceremediğiniz muhalefet görevinizi elinize yüzünüze bulaştırmaya da devam edeceksiniz demektir. Bu kurum çatısı altında ve siyaseti karıştırmadan, siyasi parti logosu kullanmadan nasıl ki bedava ekmek dağıttıysam, nasıl ki ekmek kuyruklarında pirinç, baklagil, limon, portakal dağıttıysam; nasıl ki gizli saklı değil, Tarsus’un göbeğinde, Yarenlik Alanı’nda marul dağıttıysam, halkımın yararına olan her şeyi paylaşmaya, yardım etmeye, dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

“ALLAH’A HAVALE EDİYORUM”

Dünya Sağlık Örgütü tarafından Tarsus Belediyesi’ne teslim edilen malzemelerin Halk Marketlerde dağıtıldığı iddiası hakkında konuşan Başkan Bozdoğan, “ Yahu, sen bu şehirde yaşamıyor musun? Deprem olduğunda sen bu şehirde değil miydin? Depremzedeler için ispatlanabilir 1 tek yardımın, hizmetin var mı? Tarsus Belediyesi hala, bakın hala diyorum; depremzede ailelere Belediye Ekmek Fırını’ndan ekmek vermektedir. Bu ekmekleri İmar Limited Şirketi Özel Kalem Müdürlüğü ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne fatura etmektedir. Bu ailelere her gün yemek verildi. Günde 6 bin yemek. Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği. Sosyal tesislerimizde, parklarımızda, alanlardaki halkımıza her gün yemek ve çorba servisleri yapıldı. Sen nasıl bir utanmazsın ki Dünya Sağlık Örgütü’nden gelen malzemeler nerede’’ diye sorabiliyorsun? Bu malzemeler için, bu yemeklerin yapımı, imalatı için cebinden 50 lira çıktı mı? Personellerimin Pazar demeden gece demeden gündüz demeden harcadığı mesai için bir işin ucundan tuttun mu? Facebook hesabından başka 1 gram akıl sahibi olmayanların deprem ve depremzedeler için akıl yürütmelerini Allah’a havale ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.