BÜYÜKŞEHİR’İN TARIMSAL DESTEKLERİ BU KEZ DE GÜLNARLI ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

SEÇER, ‘BADEM FİDANI DAĞITIM TÖRENİ’NDE GÜLNARLI ÜRETİCİLERLE BULUŞTU

Gündem Yayın: 02 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 02.12.2023 07:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
140 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR’İN TARIMSAL DESTEKLERİ BU KEZ DE GÜLNARLI ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

SEÇER, ‘BADEM FİDANI DAĞITIM TÖRENİ’NDE GÜLNARLI ÜRETİCİLERLE BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin her noktasındaki üreticiye dokunarak, üretimi desteklemeye ve tarımsal kalkınmanın önünü açmaya devam ediyor. Bu kapsamda tarımsal destek hamlelerini sürdüren Büyükşehir, ‘Badem Fidanı Dağıtım Töreni’ ile de Gülnarlı üreticilerin yüzünü güldürdü. Başkan Seçer de törene katılarak üreticilerle buluştu.

Mersin’in bir tarım bölgesi, Gülnar’ın da tarımın ve hayvancılığın olduğu bir bölge olduğunu ifade eden Seçer, Büyükşehir olarak tarımda önemli destekler yaptıklarını kaydetti. Seçer, “Mersin’de çiftçilerimize, üreticilerimize bugüne kadar toplam 1 buçuk milyon fide-fidan dağıttık. Bunun 175 bin adetini Gülnar’da dağıttık. Yine bugün burada 113’ü kadın, 305 üreticimize 9 bin 149 adet badem fidanı dağıtacağız. Bereketli olsun” dedi.

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerden söz eden Seçer, “4 buçuk yıldır hizmet ettik. Mevcut imkânlarımızı en iyi şekilde kullandık. Gece-gündüz demedik, borç-harç var, paramız yok demedik, pandemi, deprem, ekonomik kriz, siyasal ayrımcılık demedik, hiçbir bahane üretmedik” diye konuşarak, mevcut imkanları en iyi şekilde kullanacaklarını ve hizmetlere devam edeceklerini vurguladı.

Mersin’de herkesi kucaklayan yönetim anlayışının bu yerel seçimlerde tekrar kazanacağını ifade eden Seçer, “Mersin halkına güveniyoruz. Mersin halkı çalışanı görür. Kendisine gece-gündüz emek ve hizmet eden, her şeyden önemlisi ayrım yapmayan Başkan’ının yanında duracaktır” sözlerine yer verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin her noktasındaki üreticiye dokunarak, üretimi desteklemeye ve tarımsal kalkınmanın önünü açmaya devam ediyor. Bu kapsamda tarımsal destek hamlelerini sürdüren Büyükşehir, ‘Badem Fidanı Dağıtım Töreni’ ile de Gülnarlı üreticilerin yüzünü güldürdü. Tören kapsamında 113’ü kadın 305 Gülnarlı üreticiye toplam 9 bin 149 adet badem fidanı desteği verildi. Bu yıl Mersin genelinde 533 üreticiye toplam 15 bin 986 adet badem fidanı teslim edildi.

Seçer, Gülnar Kaymakamı Yaktı ile bir araya geldi

Başkan Seçer dağıtım töreni öncesi 3 ay önce görevine başlayan Gülnar Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı’yı ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu. Çalışan aileler için büyük kolaylık sağlayacak olan Gülnar Çocuk Gelişim Merkezi ile Gülnar Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi için çağrı yapan Seçer, Kaymakam Yaktı’dan katkılarını beklediklerini söyledi. Seçer, ardından Badem Fidanı Dağıtım Töreni’ne geçerek, burada üreticilerle bir araya geldi.

“Görevimiz; emek eden ve çalışan üreticilere destek olmak”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın ‘Fide, Fidan, Soğan Dağıtımı’ projesi kapsamında Gülnar ilçesindeki ‘Badem Fidanı Dağıtım Töreni’ne katılan Başkan Seçer konuşmasında, Büyükşehir olarak görevlerinin; emek eden ve çalışan üreticilere destek olmak olduğunu vurguladı. Gülnar’dan çok zeki insanlar çıktığını ifade eden Seçer, “Kurs Merkezi’mizi ziyaret ettik. Orada 308 evladımız eğitim görüyor. Öğrencilerin 34’ü liseye, diğerleri üniversiteye hazırlanıyor. Mersin genelinde toplam 7 bin öğrencimiz var. Yaklaşık 4 bin 500’ü üniversiteye hazırlanan ve diğerleri de liseye hazırlanan öğrencilerimiz. Her yıl yaptığımız sınav sonuçları değerlendirmesinde en başarılı çocuklarımız Gülnar’dan çıkıyor” dedi. Eğitim alanındaki desteklere verdikleri önemi dile getiren Seçer, “Çocuklarımız; güzel okullara gitsinler, mühendis, avukat ve doktor olsunlar. Liderler, iyi siyasetçiler, bilim insanları çıksın. Bu Yörük diyarında vatanına, milletine, insanlığa faydalı evlatlar yetiştirelim diye öncelikle eğitim desteklerimizi Gülnar’a veriyoruz” diye konuştu.

“Gülnar’a gelen öğrenci sayısı arttı”

Göreve geldikten sonra ilk öğrenci yurdunu Gülnar’a açtıklarını söyleyen Seçer, yurdun 120 kişi kapasite ile hizmet verdiğinden söz ederek, bunun sonucunda da Gülnar’da bulunan meslek yüksekokuluna tercihlerin arttığını sözlerine ekledi. Seçer, “Çocuklar kalacak yer sorunu var ise o okulu tercih etmez. Ama şimdi duydular ki Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Gülnar’a hem kız hem erkek öğrencilerimiz için çok güzel bir yurt açtık; artık tercihlerini Gülnar için de yapıyorlar ve yurdumuz tam kapasite çalışıyor. Buraya dışarıdan ne kadar çok insan, hele hele de öğrenci gelirse, Gülnar’ın havasını değiştirir, hareketlilik olur, esnafın işi değişir” ifadelerini kullandı.

“Üreticilerimize bugüne kadar toplam 1 buçuk milyon fide-fidan dağıttık”

Büyükşehir olarak tarımı önemsediklerinin ve tarımın kendileri için çok değerli olduğunun altını çizen Seçer, kendisinin de ziraat mühendisi olduğunu hatırlattı. Tarımı gayet iyi bildiğinden söz eden Seçer, “Sizler de tarımı, hayvancılığı biliyorsunuz. Mersin bir tarım bölgesi. Gülnar tarımın ve hayvancılığın olduğu bir bölge. İnsanların geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Biz tarımda önemli destekler yaptık. Bugün burada badem fidanı dağıtacağız. Mersin’de çiftçilerimize, üreticilerimize bugüne kadar toplam 1 buçuk milyon fide-fidan dağıttık. Bunun 175 bin adetini Gülnar’da dağıttık. Yine bugün burada 113’ü kadın, 305 üreticimize 9 bin 149 adet badem fidanı dağıtacağız. Bereketli olsun” dedi.

“Tarlada izimiz, harmanda yüzümüz var”

Bugüne kadar Mersin’de toplam 34 bin 212 adet badem fidanı dağıtımı yaptıklarının altını çizen Seçer, bu sayının 2024, 2025, 2026 yıllarında da artarak devam edeceğini kaydetti. 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerden de söz eden Seçer, “Biz evelallah buradayız. Tarlada izimiz, harmanda yüzümüz var. Halkın karşısına çıkarız. 4 buçuk yıldır hizmet ettik. Mevcut imkânlarımızı en iyi şekilde kullandık. Gece-gündüz demedik, borç-harç var, paramız yok demedik, pandemi, deprem, ekonomik kriz, siyasal ayrımcılık demedik, hiçbir bahane üretmedik. ‘Biz güçlüyüz. Çalışkan insanlarız. Güçlü belediyeyiz, güçlü belediye başkanıyız. Hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Mevcut imkânlarımızı en iyi şekilde kullanacağız’ dedik. Hep beraber daha da güzel günlere yürüyeceğiz. Mersin’imize ve ülkemize hizmet edeceğiz” dedi.

“Gülnar’a hizmetlerimiz devam edecek”

Gülnar’da atalık nohut desteği alanında da çalışmalar yaptıklarını kaydeden Seçer, Mersin’de toplam 254 kilometre sulama borusu dağıttıklarını ve bunun da 7 bin 410 metresini Gülnar’a verdiklerini ifade etti. ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ hayvancılık projesinden de söz eden Seçer, Gülnar’da da 19 ailenin bu destekten faydalandığını vurguladı. Gülnar’da büyükbaş hayvan yetiştiricilerini de desteklediklerinin altını çizen Seçer, her yıl 60 aileye kaba yem dağıtımı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Toplam 60 ton yem dağıtımı yaptıklarını ifade eden Seçer, ekipman dağıtımı, arı üreticilerinin desteklenmesi, güneş paneli gibi destekleri de Yörük ailelere verdiklerini ifade etti. Tarımsal desteklerin çoğalarak devam edeceğini belirten Seçer, yol hizmetlerinden de söz ederek Gülnar’da 9 bin ton sıcak asfalt kullandıklarını duyurdu.

“Gülnar’ın içme suyu ve kanalizasyon sorunu çözülecek”

Gülnar’ın en büyük sorunlarından olan içme suyu için müjde veren Seçer, “MESKİ’nin Genel Kurulu vardı. Borçlanma yetkisini aldık ve finansmanını sağladık. Çok kısa süre sonra oranın inşaatını tekrar başlatarak Gülnarlıları kısa süre içinde Ilısu suyuyla buluşturacağız” dedi. Gülnar’ın kanalizasyon sorununu da çözüme kavuşturacaklarını belirten Seçer, “Gelecek 5 yıl içerisinde tüm bölgelerdeki arıtma, kanalizasyon ve bazı bölgelerdeki içme suyu hatlarını yapacağız. Sular İdaresi’ne bunun finansmanını sağladım. Mersin’e hayırlı olsun. Gelecek 5 yıl içerisinde bütün bu problemler çözülmüş olacak” ifadelerine yer verdi.

“Mersin halkı; kendisine gece-gündüz emek eden Başkan’ının yanında duracaktır”

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Seçer, Mersin halkının vatanını ve milletini seven insanlar olduğunu ve ahde vefayı bildiklerini aktararak, “Mersin’de herkesi kucaklayan, parti ve insan ayrımı, mezhep, meşrep, yaşam biçimi, bölge, zengin-fakir, kadın-erkek ayrımı yapmayan bizim yönetim anlayışımız kazanacak. Mersin halkı çalışanı görür. Kendisine gece-gündüz emek ve hizmet eden, her şeyden önemlisi ayırmayan Başkan’ının yanında duracaktır. Başkanınız olarak Mersinlilere, hemşehrilerime canı yürekten inanıyor ve güveniyorum” sözlerine yer verdi.

“Metro’yu Mersin halkının hizmetine sunacağız”

4 buçuk yıllık görev süreleri boyunca Mersin’e önemli hizmetler yaptıklarını hatırlatan Seçer, önümüzdeki 5 yıl da bu projelerin daha fazlasını yapacaklarını dile getirerek, kanalizasyondan atıksu artıma ve içme suyu projelerine kadar birçok projenin finansmanın hazır olduğunu vurguladı. Metro hakkında da konuşan Seçer, “Mersin merkezde Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan Mersin Metro’sunu hayata geçireceğiz. Mersin’i marka kent yapma yolunda önemli bir projeyi, gelecek dönem 5 yıllık süre içerisinde Mersin halkının hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Burkut: “Üreticilerimizin böyle projelere talepleri oldukça fazla”

Ayvalı Mahalle Muhtarı Mehmet Yüksel Burkut, üreticiler için tarımsal projelerin çok faydalı olduğunu dile getirerek, “Vahap Başkan’ımızın kendisi de ziraat mühendisi olduğu için iyi bilir; üreticilerimizin bu projelere talepleri oldukça fazla. 2024 yılında bu projelerin devam etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.  Üretici Fatma Tufanoğlu da, Mersin Büyükşehir’in çiftçinin ve üreticinin her zaman yanında olduğunu söyleyerek, “Bu yerli yerinde yapılan desteklerin gelecek dönemlerde de devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Seçer tarafından üreticilere badem fidanları teslim edildi. Tören; toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

 

 

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.