CHP MERSİN İL BAŞKANI ÖMÜR, ANAMUR İLÇE KONGRESİ’NE KATILDI

ÖMÜR: “TÜRKİYE'NİN CHP’YE İHTİYACI VAR,YENMEMİZ GEREKEN 21 YILLIK ZALİM İKTİDARDIR,ANAMUR’DA BELEDİYEYİ KAZANMAMAMIZ İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK”

Siyaset Yayın: 21 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 21.08.2023 08:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
179 okunma
Takip EtGoogle News

CHP Anamur İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Kongreye katılan CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Kurultay sürecini bir an önce tamamlayıp yerel seçimlerde mevcut yerel iktidarları devam ettirmek ve bu iktidarları daha ileriye götürmek için çalışılması gerektiğine dikkat çekerek, “Türkiye'nin CHP’ye ihtiyacı var. CHP Türkiye'yi kuran partidir. CHP, baba ocağıdır” dedi.

Parti içi mücadelelerin CHP’nin geleneğinde olduğunu hatırlatan Ömür, “Ama bizim hedefimiz, rakibimiz; yenmemiz gereken 21 yıllık zalim iktidardır. Türkiye’ye 21 yıldır zulmeden, 21 yıldır hak, hukuk, adalet bırakmayan, Türkiye’yi ekonomik olarak yıkıma sürükleyen bugünkü tek adam rejimi ve 21 yıllık AKP iktidarıdır” diye konuştu.

Kongrenin Anamur'a hayırlı olmasını dileyen Ömür, “Bu örgüt çalışmasına Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerinin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın emeklerinin çok katkısı oldu. Hem örgütümüze her bakımdan katkı sağladı hem de hizmetleriyle örgütümüzün önünü açtı. Anamur’da belediyeyi kazanmamamız için hiçbir neden yok. İlk yerel seçimde Büyükşehir ile birlikte Anamur’u alacağız ve Büyükşehirin gücüne güç katacağız, hizmetleri burada ikiye katlayacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Örgütü’nün genel seçimlerin ardından başlattığı kongre süreci tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Tarsus, Toroslar, Akdeniz, Erdemli, Silifke, Bozyazı ve Aydıncık kongrelerini tamamlayan CHP örgütü, bu kez de Anamur Olağan Kongresi’ni gerçekleştirildi. Anamur Yıldız Düğün Salonu’nda düzenlenen kongreye katılan CHP Mersin İl başkanı Koral Ömür, “Anamur’da belediyeyi kazanmamamız için hiçbir neden yok. İlk yerel seçimde Büyükşehir ile birlikte Anamur’u alacağız ve Büyükşehirin gücüne güç katacağız, hizmetleri burada ikiye katlayacağız” dedi.

Kongreye, CHP Mersin İl başkanı Koral Ömür’ün yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer, Hasan Ufuk Çakır, PM Üyesi Emre Yılmaz, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

Ömür: “Kendimizi yenileyeceğiz”

Kongrede konuşan CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Genel seçim sonrası başlattıkları kongre sürecinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Aydıncık ve Bozyazı’yı tamamladık ve Anamur’u yapıyoruz. Sonra da ilk kongresi ve ardından tabi ki kurultay süreci olacak. Kurultayda tüzüğümüz, parti programımız konuşulacak, tartışılacak” dedi. Geçtiğimiz aylarda yapılan genel seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ömür, “Elbette ki kaybedilen bir seçim var ve tartışmalar yapılıyor. Kendimizi yenileyeceğiz. Ama bu yenileme süreci birbirimizi yıpratarak değil, atışarak değil, partiyi, programı, tüzüğü nasıl daha demokratik bir hale getiririz, partiyi nasıl daha ileri bir noktaya taşırız merkezinde olmalı. Biz bunun için kafa yormalıyız, bunun için çalışmalıyız. Kurultay sürecine de bu şekilde hazırlanmalıyız. Bunu tüm partililere tüm örgütümüze bir kez daha hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Yenmemiz gereken 21 yıllık zalim iktidardır”

Parti içi mücadelelerin CHP’nin geleneğinde olduğunu hatırlatan Ömür, “Ama bizim hedefimiz, rakibimiz; yenmemiz gereken 21 yıllık zalim iktidardır. Türkiye’ye 21 yıldır zulmeden, 21 yıldır hak, hukuk, adalet bırakmayan, Türkiye’yi ekonomik olarak yıkıma sürükleyen, bu duruma getiren bugünkü tek adam rejimi ve 21 yıllık AKP iktidarıdır. Bunu herkes böyle bilmeli. Herkes buna göre çalışmasını yapmalı” diye konuştu. Genel seçimlerde Anamur İlçe Örgütü’nün çok yoğun bir şekilde çalıştığını vurgulayan Ömür, bu çalışmanın da seçimlere yansıdığını ve CHP’nin Anamur’da 1. Parti olduğunu belirterek, ilçe örgütüne çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

“Türkiye'nin CHP’ye ihtiyacı var”

Kurultay sürecini bir an önce tamamlayıp yerel seçimlerde mevcut yerel iktidarları devam ettirmek ve bu iktidarları daha ileriye götürmek için çalışılması gerektiğine dikkat çeken Ömür, “Türkiye'nin CHP’ye ihtiyacı var. CHP Türkiye'yi kuran partidir. Cumhuriyetin kuruluşunda herkes CHP’lidir, CHP, baba ocağıdır, CHP’nin sonradan geleni, önceden geleni, dışarıdan geleni olmaz. CHP’li, CHP’lidir. İktidar olmak, büyümek istiyorsak herkese kapımızı kucağımızı açmak zorundayız ve geleni sen sonradan geldin diye eleştirerek değil, herkesi CHP’li yaparak, gerçek partili yaparak ancak bu şekilde yürüyebiliriz. Bunu da hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım. Parti böyle büyür. İktidar böyle olur” ifadelerini kullandı.

“Anamur’da belediyeyi kazanmamamız için hiçbir neden yok”

Kongrenin Anamur'a hayırlı olmasını dileyen Ömür, “Bu örgüt çalışmasına Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerinin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın emeklerinin çok katkısı oldu. Hem örgütümüze her bakımdan katkı sağladı hem de hizmetleriyle örgütümüzün önünü açtı. Anamur’da belediyeyi kazanmamamız için hiçbir neden yok. Bu dinamizmle, bu örgüt yapısıyla Büyükşehir’in desteğiyle Anamur’u almazsak Anamurlular bize kızar. İlk yerel seçimde Büyükşehir ile birlikte Anamur’u alacağız ve Büyükşehirin gücüne güç katacağız, hizmetleri burada ikiye katlayacağız. Buna biz Mersinliler olarak inanıyoruz ve tüm partililerinde inanması gerekiyor. Önümüzdeki hedef budur. Kongremizin de hedefi budur” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.