BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘ALZHEİMER GÜNÜ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yenişehir Emekli Evi’nde ‘21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’ dolayısıyla, yaş almış vatandaşlara Alzheimer hastalığı hakkında farkındalık etkinliği gerçekleştirildi

Sağlık Yayın: 23 Eylül 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 23.09.2023 18:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
104 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘ALZHEİMER GÜNÜ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

YENİŞEHİR EMEKLİ EVİ ÜYELERİ ETKİNLİKTEN MEMNUN AYRILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yenişehir Emekli Evi’nde ‘21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’ dolayısıyla, yaş almış vatandaşlara Alzheimer hastalığı hakkında farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Nöroloji Uzmanı Uzman Doktor Dilek Hamdanoğulları tarafından gerçekleştirilen Alzheimer konulu sunumdan, Yenişehir Emekli Evi üyeleri memnun kaldı.

Etkinlikte yaş almışlara Büyükşehir Belediyesi psikoloğu tarafından da Alzheimer ile ilgili test yapılırken, sağlık taramaları kapsamında da yaş almış bireylerin şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Yenişehir Emekli Evi’nde, ‘21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’ dolayısıyla yaş almış vatandaşlara Alzheimer hastalığı hakkında farkındalık etkinliği yapıldı. Nöroloji Uzmanı Uzman Doktor Dilek Hamdanoğulları tarafından gerçekleştirilen Alzheimer konulu sunumdan, Yenişehir Emekli Evi üyeleri memnun kaldı.

Uzman Doktor Hamdanoğulları tarafından yapılan sunumda; günümüzde tüm dünyada en hızlı artan yaş grubunu 65 yaş ve üstü kişilerin oluşturduğunun bilgisi yer alırken, 65 yaş üstü 100 kişiden 8'inde Alzheimer hastalığının görüldüğü belirtildi. Alzheimer hastalığının risk faktörleri hakkında da bilgilendirme yapan Hamdanoğulları, hastalık bulguları arasında; unutkanlık, yol bulamama, içe kapanıklık, hobilerini terk etme, para hesabında güçlük ve bir takım bir psikiyatrik bulgular yer alabileceğini kaydetti. Hamdanoğlulları, en önemli bulgunun giderek artan unutkanlık olduğunu da vurguladı. Alzheimer hastalığının tedavisi hakkında da bilgiler veren Hamdanoğulları, Alzheimer’den korunmak için de neler yapılması gerektiği konusunda yaş almışları bilgilendirdi.

Etkinlikte yaş almışlara Büyükşehir Belediyesi psikoloğu tarafından da Alzheimer ile ilgili test yapılırken, sağlık taramaları kapsamında da yaş almış bireylerin şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı.

Yıldırım: “Yaş almış vatandaşlarımızla kültürel, sosyal ve sağlıkla ilgili etkinliklerde olmaktan mutluyuz”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, sunum öncesi yaş almış vatandaşları etkinlik ile ilgili bilgilendirerek, “Sizlerle birçok etkinlikte bir araya geliyoruz. Hem kültürel ve sosyal, hem de sağlıkla ilgili etkinliklerde aranızda olmaktan mutluyuz. Sizlerin de yoğun katılımını görmek ayrıca mutlu etti. Aramızda Dilek hocamız var. Alzheimer ile ilgili özel bir gün olduğu için, farkındalık yaratacak bazı sunumlar yapacak” dedi.

Dr. Hamdanoğulları: “Alzheimer hastalığı ile ilgili tanı, tedavi ve bulgulara değindik”

Nöroloji Uzmanı Uzman Doktor Dilek Hamdanoğulları, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde farkındalık oluşturmak için böyle bir sunum yaptıklarını ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir Emekli Evi’nde, yaş almış bireylerimize bilgilendirme sunumu yaptık. Geri dönüşler çok güzeldi. Önleme konusunda bayağı sohbet etme olanağı bulduk. Tanı, tedavi, bulgular gibi her şeye değindik” diye konuştu.

Yeter: “Nörolog uzman doktorumuz tarafından bilgi semineri vermekteyiz”

Büyükşehir Belediyesi Emekli Evi Sorumlusu Çağdaş Yeter, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Emekli Evlerimizde başta sağlık, eğitim, kültür, sanat anlamında yoğun bir etkinlik düzenlemekteyiz. Bugün Yenişehir Emekli Evi’nde vatandaşlarımıza, Alzheimer hastalığı ile ilgili tedavi edici ve farkındalık yaratmak amacıyla nörolog uzman doktorumuz tarafından bilgi semineri vermekteyiz” ifadelerini kullandı.

“Doktorlar geldiği zaman biz çok mutlu ve mesut oluyoruz”

Emekli Evi üyelerinden Hasan Yardımcı, “Emekli Evi’nden çok memnunuz. Boş zamanımız hep burada geçiyor, devamlı geliyoruz. Burada çalışan personel de çok iyi” diye konuştu. Gerçekleştirilen sunumdan oldukça memnun kaldığını belirten Yardımcı, “Bazen doktorlar buraya geliyor ve bilgiler veriyor. Bu da bizim için güzel bir şey, çünkü bilgi sahibi oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yaş almış vatandaşlardan Ayşe Taylan ise, “İyi oldu. Bizler için faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu. Ali Boztaş da, sunumda kendilerine aktarılan bilgilerin çok faydalı olduğunu vurgulayarak, “Bizim gibi yaşlı insanlar için yararlı bir konuşma oldu. Doktorlar geldiği zaman biz çok mutlu ve mesut oluyoruz. Bu etkinliği unutmayacağız. Bizim için çok iyi bir etkinlik” dedi.

Sabiha Barutçu ise Büyükşehir’in her kesime yönelik yaptığı hizmetlerden çok memnun olduğunu belirtti. Barutçu, “Çok ilgililer, çok alakalılar. Sağ olsunlar, iyi ki varlar. Böyle evler açıp insanlara hizmet eden yerler, nadir bulunan yerler. Çok büyük şehirlerde bile bu kadar güzel imkânlar yok. Sunum çok güzeldi, doktorumuz güzel konuştu. Değerlendirmeler de güzeldi” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.