BAŞKAN SEÇER “8. CNR MERSİN KİTAP FUARI”NI ZİYARET ETTİ SEÇER’E FUARDA GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

SEÇER: “KİTAP FUARLARI KENTİMİZDE ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK, KENT; AYDIN, KENDİNİ EĞİTEN VE OKUYAN BİR KENT”

Kültür Yayın: 22 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 22.10.2023 19:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
101 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER “8. CNR MERSİN KİTAP FUARI”NI ZİYARET ETTİ SEÇER’E FUARDA GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

SEÇER: “KİTAP FUARLARI KENTİMİZDE ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK, KENT; AYDIN, KENDİNİ EĞİTEN VE OKUYAN BİR KENT”

SEÇER’DEN ‘ÇOCUK MECLİSİ’ ÇAĞRISI: “ÇOCUK MECLİSİ’Nİ KURUYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl 8.’si düzenlenen “CNR Mersin Kitap Fuarı”nda Mersinli kitapseverler ve yazarlarla bir araya geldi. Mersin Büyükşehir tarafından “8. CNR Mersin Kitap Fuarı”nda açılan standı da ziyaret eden Başkan Seçer, fuarda birbirinden değerli yazarlar ve kitapseverlerle buluştu. Seçer fuarda özellikle gençler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Fuar ziyareti sonunda 8. CNR Mersin Kitap Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Seçer, “Kitap fuarları kentimizde önemli bir etkinlik. Oldukça da ilgi görüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de standı var. Burada 16 yazarın 19 ayrı eseri var” dedi.

Mersin’in bir öğrenci kenti olduğunun vurgusunu yapan Seçer, “Kent; aydın, kendini eğiten ve okuyan bir kent. O anlamda da kitap fuarının Mersin’de olması son derece önemli” diye konuşarak, yöneticilerin gençleri kitap okumaya yönlendirecek politikalar uygulamaları gerektiğinden bahsetti.

Seçer fuarda ayrıca Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Büyükşehir’de Söz Küçüğün’ projesi ile hayata geçirilecek ‘Çocuk Meclisi’ ile ilgili kurulan standı da ziyaret etti. Çocuk Meclisi ile ilgili çağrıda bulunup, duyurusunu yapan Seçer, “Bu yaşta çocuklarımıza demokrasi bilincinin aşılanmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Onun için de Çocuk Meclisi kuruyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl 8.’si düzenlenen “CNR Mersin Kitap Fuarı”nda kitapseverler ve yazarlarla bir araya geldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “8. CNR Mersin Kitap Fuarı”nda açılan standı da ziyaret eden Başkan Seçer, fuarda birbirinden değerli yazarlar ve Mersinli kitapseverlerle buluştu.

Başkan Seçer fuarda özellikle gençler tarafından yoğun ilgi ile karşılanırken, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyenlerle de bol bol fotoğraf çektirdi. Seçer’e stant ziyaretlerinde kitap hediye edildi.

Kitap Fuarı ziyaretinde Başkan Seçer'e; CNR Mersin Yöneticisi Mustafa Başar, Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları eşlik etti. Başkan Seçer 8. CNR Mersin Kitap Fuarı’nda stant ziyaretleri yaparken karşılaştığı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile de selamlaşıp, sohbet etti.

“Kitap fuarları kentimizde önemli bir etkinlik”

Fuar ziyareti sonunda 8. CNR Mersin Kitap Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, “Kitap fuarları kentimizde önemli bir etkinlik. CNR Fuarcılık tarafından, Yenişehir Fuar Merkezi’nde bu her yıl yapılıyor. Oldukça da ilgi görüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de standı var. Burada 16 yazarın 19 ayrı eseri var” dedi.

“Kent; aydın, kendini eğiten ve okuyan bir kent”

Mersin’in bir öğrenci kenti olduğunun vurgusunu yapan Başkan Seçer, “Hep bunun iddiasını ortaya koyuyoruz. Kent; aydın bir kent, kendini eğiten bir kent, okuyan bir kent. O anlamda da kitap fuarının Mersin’de olması son derece önemli. Kitap, kitap okuma; evrensel anlamda bütün toplumların önem vermesi gereken bir konu. Türk toplumu bu konuda biraz sıkıntılı. Dünyaya

baktığınız zaman sosyo-kültürel olarak durumumuza, kitap okuma oranımıza; gelişmiş ülkelere göre çok daha gerilerdeyiz. Toplumumuzda belki yeni jenerasyonlarda iyi noktalara gelebileceğini düşünüyoruz. Bu bir dilek, temenni ama biz de ülkeyi yönetenler olarak, yerel yönetimler ya da merkezi hükümet uygulayacağı politikalarda, yapacağı projeksiyonlarda yeni jenerasyonları, gençleri kitap okumaya yöneltmesi gerekiyor. Bu eğitim, bu alışkanlık ailede başlıyor, okulda devam ediyor” diye konuştu.

“CNR Fuarcılık ile işbirliği halindeyiz”

Fuarda binlerce yazarın, binlerce eserinin kitapseverlerle buluştuğundan da bahseden Seçer, “Farklı yayınevleri var. Son derece de ilgi görüyor. Biz belediye olarak da özellikle öğrencilerimizin fuarları takip etmesi, burada okuma farkındalığını alması, öğrenmesi için de fuarı düzenleyen CNR Fuarcılık ile işbirliği halinde çocuklarımızın ulaşımını sağlayarak, öğrencileri buraya getiriyoruz. Bu yıl da oldukça keyifli, son derece kalabalık ve enerjisi yüksek bir fuar oluyor. Her yıl daha da zenginleşerek bu tip fuarların kentimizde olmasını arzu ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir, ‘Mersin Kent Kitaplığı’ kitapları ile fuarda yerini aldı

14-22 Ekim tarihleri arasında Yenişehir Fuar Merkezi’nde açık olacak “8. CNR Mersin Kitap Fuarı”; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Valiliği, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenişehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliği ve KOSGEB desteği ile düzenleniyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi fuarda her gün 10.00 ile 20.00 saatleri arasında stant açıyor. Yazarlar; Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin Kent Kitaplığı tarafından basılan kitaplarını imzalayıp, katılımcılara hediye ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Mersin Kent Kitaplığı tarafından basımı yapılan 16 yazarın 19 farklı eseri ile fuarda yer alıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kitapseverlere; Mersin Kent Kitaplığı’nın kitapları ücretsiz olarak hediye ediliyor. Başkan Seçer de Büyükşehir Belediyesi’nin standında imza günü bulunan yazar Ahmet Eroğlu ile de sohbet ederek, standı ziyaret eden kitapseverlerle sohbet etti.

“Çocuklarımıza demokrasi bilincini aşılamak ve kent yönetimine dahil etmek için Çocuk Meclisi’ni kuruyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer fuarda ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Büyükşehir’de Söz Küçüğün’ projesi ile hayata geçirilecek ‘Çocuk Meclisi’ ile ilgili kurulan standı ziyaret etti. Stantta Çocuk Meclisi ile ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Seçer, Çocuk Meclisi ile ilgili çağrıda bulunup, duyurusunu yaptı. Seçer; parlamenter sistem, çoğulcu ve katılımcı demokrasinin temel unsurlarından birinin mutlaka seçmen olduğunu ifade ederek, “Seçmenin olmadığı bir yerde demokrasiden söz edemezsiniz. Oy kullanma hakkının, yani fikrini oyuyla beyan etmenin olmadığı bir ortamda demokrasiden bahsedemezsiniz. Bu yaşta çocuklarımıza demokrasi bilincinin aşılanmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Onun için de Çocuk Meclisi kuruyoruz. Kente dair fikirlerini konuşmaları, kentin yönetimine dâhil olmaları için bunu oluşturuyoruz. Bunu Kadın ve Aile Hizmetleri Dairemiz yapıyor. Çocuklarımıza buradan duyuru yapalım; 25 Ekim’e kadar ‘cocukmeclisi.mersin.bel.tr’ adresinden müracaatlarını yapabilirler, Çocuk Meclisi’ne üye olabilirler” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde ‘Büyükşehir’de Söz Küçüğün’ projesi ile hayata geçirilecek olan ‘Çocuk Meclisi’ hakkında bilgilendirmelerde bulunup, çağrı yaptı. Çocuk Meclisi’nde yer almak isteyen 9-14 yaş arası tüm çocuklar, 2 ile 25 Ekim tarihleri arasında ‘http://cocukmeclisi.mersin.bel.tr’ adresinden başvuru yapabilecek. 60 asil 60 yedek üye ile toplamda 120 çocuğun yer alacağı Çocuk Meclisi’nde 60 asil üyenin 30’u kız, 30’u ise erkek çocuklardan oluşacak. Çocuk Meclisi’nin ilk oturumu 11 Kasım’da gerçekleşecek.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.